Ето я бюлетината, с която ще гласуваме на вота

| Източник: vsekiden.com

Автор: Vsekiden.com
 

За да няма „Любимец 15″, на документа пише къде е преференцията

Ето я бюлетината, с която ще гласуваме на вота

От ЦИК показаха бюлетината, с която ще гласуваме на парламентарния вот на 5 октомври. В лявата й част са квадратчетата с партията, коалицията или независимия кандидат. В дясната част са кръгчетата с преференциите. За да се застраховат от издънка „Любимец“ 15 и да няма объркване къде е партията, над кръгчетата с малки букви е изрично написано, че това са преференциите.

 

През май, заради объркване на червените избиратели,кандидатът Момчил Неков избута от първото място лидера Сергей Станишев. Това стана именно заради преференциалния вот, тъй като по-голямата част от червените симпатизанти бяха решили да се застраховат, заграждайки освен квадратчето с номера на партията, и кръгчето с номера на преференцията.

 

Бюлетината с различните райони ще бъде с различна големина, като това зависи от броя на мандатите. Сред най-дългите ще са в 24 МИР София, а сред най-късите – във Видин. В печатницата на БНБ са отпечатани бюлетините за 15-16 изборни района.

 

В 5 района ще има възможност за експерименталното машинно гласуване – 24 МИР София, Пловдив-област, Перник, Кюстендил и Плевен. В 300 секции ще бъде позволено машинно гласуване. Вече е приключила и регистрацията на774 кандидатски листи, а общият брой на кандидатите е 6063.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели