Дянков извън класацията на най-добрите финансови министри

  news.bg © БГНЕС Финансовият министър Симеон Дянков остана извън класацията на британския делови ежедневник The Financial Times на най-добрите финансови министри в ЕС. Класацията е поместена в днешния брой...
| Източник: News.bg

 

news.bg
Симеон Дянков© БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков остана извън класацията на британския делови ежедневник The Financial Times на най-добрите финансови министри в ЕС.

Класацията е поместена в днешния брой на вестника.

Класацията включва само 19 от 27 министрите на финансите на ЕС, което означава, че не само Дянков, но и други седем негови колеги не попадат в подреждането на британския вестник.

Това показва, че хвалбите на премиера Бойко Борисов и на самия финансов министър, че България е сред най-добрите страни в ЕС по фискална дисциплина, не отговорят на истината.

Класацията разбива на пух и прах тяхното твърдение, че балансираната финансова политика на България по време на кризата е ключът за силата на кабинета, защото именно този показател е сред основните критерии на британския вестник.

В класацията, която се прави за шеста поредна година, начело е финансов министър извън еврозоната – ковчежникът на Швеция Андреас Борг, следван от шампиона на строги икономии, германския федерален министър на финансите Волфганг Шойбле. Третото място заема полякът Яцек Ростовски.

В подреждането попадат и финансовите министри на най-застрашените страни от еврозоната – Португалия (12 място), Испания (13 място), Италия (18 място) и Гърция (19 място).

Print Friendly
FacebookСподели