Дръжте се мъжкарски, без мишкуване и прегрупиране, призова Гергов другарите

news.bg © БГНЕС Крушката си има опашка. Нищо, което се случи през последните 25 години, не е случайно – както в страната, така и в БСП, но за хората тези...
| Източник: news.bg

news.bg
гергов © БГНЕС

Крушката си има опашка. Нищо, което се случи през последните 25 години, не е случайно – както в страната, така и в БСП, но за хората тези години са пропиляни. Това заяви пред bTV Георги Гергов, който се оттегли от лидерския пост на БСП – Пловдив.

„Преценявам, че това е начинът, по който трябва да се постъпи, призовах и другите 28 лидери“, заяви Гергов. По думите му манипулацията в редиците на Столетницата е генерална, но никой не разсъждава по тази тема.

Според Гергов не е оправдание, че Михаил Миков е начело на столетницата едва от три месеца, тъй като той има изкарани 7 мандата в парламента и от над 20 години е в ръководството на БСП.

Пловдивчанинът уточни още, че „червения“ конгрес, за който отдавна се говори, не се отлага, а се „бяга по периферията“. Той заяви, че комуникира с много от председателите на областни структури в страната, но едва ли някой от тях ще подаде оставка, защото сред социалистите има хора, на които им е добре и не искат да нарушават статуквото.

Гергов беше категоричен, че ако хората в БСП се крият „по дупките си“ и чакат нещо да се случи и столетницата от само себе си да се върне на върха, то това няма как да стане. Според него, за да не губят подкрепа, социалистите трябва да определят пред обществото що за партия са и какво имат намерение да правят.

„Трябва да станем малка бутикова партия – мечта на стари лидери, така ли“, попита риторично социалистът. По думите му БСП да спечели в Пловдив било равно на това да се обърне течението на Марица.

Гергов призова хората в БСП да отидат на конгрес и „да не го усукват по килифаревски, а да се държат мъжкарски„, „без мишкарстване и прегрупиране“.

„При Станишев имаше ред и дисциплина в партията и имаше яснота. На Доган са кръговете, ама май и при нас ги има“, каза още червеният функционер.

Print Friendly
FacebookСподели