ДПС поиска имената на „тези 1000″ с преференциални лихви в КТБ

Диляна Панайотова © БГНЕС Без пощада цялата истина за КТБ. Това поиска лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието на ЦОБ и ПГ на формацията. Техните членове на комисията в...
| Източник: NEWS.BG

Диляна Панайотова
fdsfsd© БГНЕС

Без пощада цялата истина за КТБ. Това поиска лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието на ЦОБ и ПГ на формацията. Техните членове на комисията в НС за КТБ ще настояват да отпадне банковата тайна за всички публични фигури.

Припомняме, след изказване на премиера Борисов и финансовия министър Горанов, че има 1000 договора с КТБ, които са били на преференциални високи лихви, но са били трансформирани, започна разследване и на дейността на квесторите.

Местан настоя да се обявят и имената на тези 1000 вложители, които са били с договори за преференциална лихва и са ги трансформирали в договори с нормална лихва, за да могат да бъдат обезщетени от Фонда за гарантиране на влоговете.
Тези 1000 имена следва незабавно да станат публичен факт, категоричен е Лютви Местан, тъй като истината за тези лица стояла над всякакви банкови тайни.

Той припомни, че вече е станало ясно едно име на вложител с преференциална лихва, която е трансформирана в нормална – Иван Костов. Кои са още в този списък, попита Лютви Местан.

Българското общество трябва да знае цялата истина и за консултантските договори, настоя още лидерът на ДПС. Българското общество трябва да узнае цялата истина, подчерта той.

Местан е изненадан, че по отношение на тази идея от Реформаторския блок не били достатъчно активни. Лютви Местан „захапа“ и Радан Кънев, който се оплака, че ДПС воювало с РБ заради реформите. По думите на Местан, ДПС нямало как да воюва с нищото, защото реформи просто нямало.

Стана ясно, че партията учредява и годишна награда на лидера на ДПС, която ще се връчва на български политици, общественици, институции и други, които са с най-сериозен принос за утвърждаване на толерантността в българското общество.
Призът „дервиш“ ще се връчва от следващата година.

 

Print Friendly
FacebookСподели