Доайенът на кардиолозите проф. Григоров с Гранд При от Медицинските Оскари

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

Церемонията е на 9 октомври в хотел Рамада
Български лекари, получили международно признание през последните години, са номинирани за Националните медицински награди 2015. Доайенът на кардиолозите в България – проф. Младен Григоров, ще получи голямата награда за цялостен принос в медицината  от годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2015, които ще се състоят на 9 октомври от 20 ч. в хотел „Рамада“ София.
Доц. д-р Васил Христов Каракостов, д.м. от
катедра Неврохирургия, Медицински факултет при Медицински университет – София също е номиниран за Националните медицински награди. В момента той е началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. Доц. д-р Каракостов е носител на множество национални и световни признания в медицината.
Лектор и демонстратор на Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE”. „АОSPIN – Europе” – оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. – „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност – до 2016 г.
Сред номинираните е и д-р Славомир Кондов, въвел в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. Има научни интереси в областите на аневризмалната и съдова хирургия на мозъка, въвеждане на нови технологии в хирургията на мозъчните тумори, дискова патология на гръбначния стълб и невротравматология. Той е организатор и ръководител на първите два курса за специализирани хирургически умения за студенти – 2010 и 2011г.
Член е на Европейската асоциация по неврохирургия и на Световния съвет по Гръбначна хирургия. Групов член е на Световната федерация на неврохирургичните дружества и председетел на дружесвото на БЛС при Токуда –Болница.Медицински редактор е на ІІ издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф.Пинкас и проф.Виячки
Автор и съавтор на над 100 публикации, автор на две монографии – едната под редакция, другата публикувана през 2010 г. „Ултразвукова диагностика в неврохирургията”.

 Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен, Спа и Уелнес център в България“  и един от най-добрите медицински СПА   и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история – „Медика – Албена“, също бе номиниран за церемонията. Модерно оборудваният медицински център е разположен на два етажа с площ около 2500 м2 и разполага с балнеологична и поликлинична част.

Центърът се обслужва от близо  60 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори.

Ежегодно специалистите на центъра изготвят нови лечебни програми на базата на най- новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията. Медика Албена ежегодно инвестира в най- новите технически достижения – много често първи в България. Изготвената през пролетта на 2015 г. програма АРТРОФИТ  за третиране на ставни проблеми получи висока оценка в Германия,Франция и Белгия. Още през тази година стотици пациенти се лекуваха по тази програма с много добри резултати и над 80% от тях са заявили намерението си  да я ползват и през следващата година. Още със създаването си програма Артрофит е одобрена и се реимбурсира от здравните каси в Германия, а партньорите ни са изявили желание за ексклузивни права при лечение на немски граждани. Тази програма няма аналог.

Годишно през клиниката преминават между 2000 и 2500 пациента. Много от тях идват за над пети път , а след въвеждането на новите програми – над 70% са заявили намерение през следващата година отново да посетят българските специалисти. Над 95% от пациентите на центъра са чуждестранни граждани.

Стоматологичните клиники ЕО Дент и денталната верига на д-р Жорж Жоржес   също   получиха номинации за призовете .
Церемонията ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Националната Пациентска Организация, Българският Фармацевтичен Съюз, Фондация „Академия Здравословно“ и други. Лекари, болници, клиники и медицински екипи от цялата страна са номинирани от партньорите на церемонията – браншови организации и специализирани медии и журналисти.
Категориите, в които ще бъдат връчени Медицинските Оскари са – GRAN PRIX, голямата награда за значими постижения в медицината и дългогодишна дейност. Също така „Професионално признание“, „Медицински Иновации и инвестиции“, BEST Consulting, „Постижения в областта на качеството и безопасността“, „Лекар на годината“, „Болница на годината“, „Клинично сътрудничество и работа в екип“, „Международно признание“ и други.
Повече информация в сайта на организаторите – ВИП Комюникейшън ПР vipcompr.com


Print Friendly
FacebookСподели