Димчо Михалевски: Коалиция зa България ще е първа политическа сила в страната/ВИДЕО/

Водачът на листата представи конкретна програма с ангажименти в област Бургас, поети по време на предизборната кампания в срещи с хиляди жителите на областта Работа, доходи, здраве, това са основните...
| Източник: Предизборен щаб на Коалиция за България - пресцентър


Водачът на листата представи конкретна програма с ангажименти в област Бургас, поети по време на предизборната кампания в срещи с хиляди жителите на областта

Работа, доходи, здраве, това са основните проблеми на област Бургас,  чието решаване ще бъде наша кауза.Това заяви  водачът на листата на Коалиция за България за 2 МИР – Бургас инж. Димчо Михалевски, на заключителна пресконференция с журналисти, на която открои поетите ангажименти от социалистите в хода на предизборната кампания. В присъствието на кандидатите за народни представители Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов, Димитър Гочев, Христо Панайотов, Георги Спасов, Дафинка Главанска и Мартин Палов, Михалевски открои основните задачи, за незабавно решаване след изборите, оформени в конкретна регионална програма.

На първо място КБ  гарантира свободна среда за бизнеса без административен натиск и политически рекет, налагани през последните години. Въвеждане на нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието в региона към по – балансирана структура с фокус животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство. Предвидена е и специална програма за развитието на животновъдството с акцент Странджа и планинските райони на Стара планина, както и промяна в закона за горите с премахване на чисто лобистки текстове, които създават условия за монополно положение и ликвидират конкуренцията.

На трето място е изготвена конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост. Преодоляване на загубата на 26 хил. работни места, чрез създаването на условия за разкриване на минимум  12 000 устойчиви нови работни места в региона е другият основен приоритет. Михалевски обясни, че 5 000 работни места ще се разкрият в малките и средни предприятия, 4 000 в земеделието и 3 000 в новосъздадени високотехнологични предприятия, е другият основен приоритет на КБ.

В областта на здравеопазването бе представена  конкретна програма за квалификация на лекари и медицински персонал с акцент върху специализацията на младите лекари. Предвиждат се субсидии за общинските болници и подготовка за създаването на медицински университет в Бургас. Премахване на лимитите при направленията за специалисти, обществен контрол върху цените на лекарствата, въвеждане на електронна здравна карта и на електронно здравно досие, трикратно намаляване на потребителската такса за посещение при лекар са другите конкретни ангажименти.

От БСП предлагат и реформа в професионалното образование в областта в секторите, които имат потенциал за растеж. Социалистите се ангажират и с държавен ангажимент за създаване на образователни центрове към професионалните гимназии в региона за подготовка на бъдещи кадри. Димчо Михалевски каза, че ще се работи в посока създаване на регионален портал „ Отговорност към младите”, като за целта съвместно държавата и реалния сектор ще изградят система за наблюдение и подпомагане на младите хора в Бургаски регион. Предлага се  и намаляване на таксите в държавните висши училища до една четвърт от издръжката и подобряване на условията в студентските общежития в града. 

В социалната сфера, ангажиментите са реализация на програма за подкрепа на диабетно болните в областта и прилагане на иновативни подходи за контрол и лечение на болестта. Димчо Михалевски се спря и на пътната инфраструктура в региона, като отличи в тази сфера доизграждането на АМ ”Тракия” и започването на АМ „ Черно море.” Както и довършване на разширението до четирилентов път в участъка  Поморие – Равда, рехабилитация на републикански пътища и на част от общинската пътна мрежа на Бургаска област.

По отношение на рибарството водачът на листата посочи ангажиментите си за решаване на устройствените проблеми на рибарските селища, облекчаване на правилата за дребномащабен риболов, компенсиране на рибарите за използваното акцизно гориво и облекчаване , чрез премахване на банковите такси и административни тежести.

В областта на туризма Димчо Михалевски се обяви за промяна към  нов стандарт и ново качество с политика към превръщане на туризма в дистинация с по-висок стандарт и качество, чрез устройствени промени и икономически стимули за преориентиране към по-висок клас туристи и удължаване на сезона. Той потвърди още веднъж разбирането си за ликвидация на „Слънчев бряг „АД, както мерките за облекчаване на получаването на визи за туристи от Руската федерация, Украйна, Молдова и страните от Средна Азия, чрез икономическа обоснована позиция пред ЕС за получаване на екслузивен коридор за облекчено издаване на визи. Туризмът е ключов, стратегически отрасъл  за България и за  Бургас и за това трябва да се развива и да води до ръст”, заяви водачът на червената листа. 

Той определи програмата на КБ като амбициозна и нелека за изпълнение. Той уточни, че с усилия и много труд тя е изпълнима за един 4 годишен мандат при управление на БСП като на регионално ниво документа е изцяло в унисон с националната програма на партията. Димчо Михалевски изрази категорична убеденост, че на предстоящите избори в национален план БСП ще бъде първа политическа сила. Според него социалистите имат шанс да вкарат повече от 4 депутата от област Бургас, което ще бъде силен гарант за изпълнение на поетите ангажименти. 

ВИДЕО :

 

================================================

КАК ЩЕ ПРОМЕНИМ ОБЛИКА И ЖИВОТА  В БУРГАСКА ОБЛАСТ ?

 

 

РАБОТА,  ДОХОДИ, ЗДРАВЕ

БУРГАС – ВАЖНИ СА ХОРАТА !

РЕШЕНИЕТО В ТРИ ВАЖНИ СТЪПКИ:

 

ПЪРВО, гарантиране на свободна среда за бизнеса, без административен натиск и политически рекет. Реализиране на политика стимулираща потреблението – на хората и инвестиционното потребление ;

 

ВТОРО, нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието ни към по-балансирана структура –  във фокуса ще бъдат животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството.

 

ТРЕТО, конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост. Държавна програма за подготовка на необходимите квалифицирани кадри.

 

ЦЕЛТА :

Преодоляване на загубата на 26 000 работни места, чрез създаване на условия за нови устойчиви 12 000 работни места.

Малките и средни предприятия могат да генерират 5 000 работни места ;

Земеделието : 4 000 работни места за нискоквалифицирани работници ;

Инвестициите в нови високо технологични предприятия ще осигурят нови 3 000 работни места .

 

ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА – НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО ДОСТЪПЪТ ДО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ – ПРАВО НА ХОРАТА

 

РЕФОРМА В БОЛНИЧНАТА ПОМОЩ И ДОСТЪПА ДО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

   

ИНВЕСТИЦИИ В ХОРА  – конкретна програма за квалификация на лекари и медицински персонал. Акцент върху специализацията на младите лекари. Икономическа мотивация. Стимули за работа в отдалечени и труднодостъпни  райони . Субсидии за общинските болници. Подготовка за създаване на медицински университет в Бургас

 

ИНВЕСТИЦИИ В ЗДРАВНА ИНФРАСТРУКТУРА – реформа в болничната помощ. Изграждане на модерна, достатъчна по капацитет и териториално разположена спешна помощ. Изграждане на мрежа от лечебни заведения в Бургаска област за гарантиране на достъпен и необходим обем от дейности за болнична помощ. Промяна на съотношението на средствата за болници  между Бургас / Областта  от 90%:10%, към минимум 75%:25%

 

ПРОМЕНИ В ПОЛЗА НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА – промяна на статута на търговски дружества на болниците. Премахване лимитите за направления при специалист и делегираните бюджети за болниците . Трикратно намаляване на потребителската такса. Възстановяване на поликлиничното здравеопазване чрез стимулиране на груповите медицински практики. Нова система за обществен контрол върху цените на лекарствата. Въвеждане на елктронна задравна карта и електронно здравно досие.

 

 

ОБРАЗОВАНИЕТО – ОСНОВА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ  НА ХОРАТА И РАСТЕЖ НА ИКОНОМИКАТА

 

УЧИТЕЛЯТ – МОТИВИРАН И СВОБОДЕН – усъвършенстване на модела на делегираните бюджети, с цел повишаване на възнагражденията и инициативата на учителите. Стандарт за учителския труд. Мандатност на директорите. Адаптирана към потребностите квалификация на учителите с държавен ангажимент.

 

РЕФОРМА В ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – обвързване на продукта на професионалното образование в област Бургас със секторите, които имат потенциал на растеж. Планиране на необходимите кадри и тяхната квалификация.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ МОДУЛИ – държавен ангажимент за създаване на тези образователни центрове към професионалните гиманзии в Бургаска област за подготовка на кадри за новите високотехнологичните производства.

 

МАСТЕР ПЛАНЪТ : ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА БИЗНЕСА И ОБРАЗОВАНИЕТО -  обвързване на мастер плана на възможния икономически растеж в област Бургас с план за осигуряване на стаж на обучаемите в реалния сектор. Икономически стимули за бизнеса за придобиване на практически умения на обучаемите в реални условия.

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ ГРИЖА – МЛАДИТЕ ХОРА

 

 

НАМАЛЯВАНЕ НА МЛАДЕЖКАТА БЕЗРАБОТИЦА С 50% В БУРГАСКА ОБЛАСТ – мерки за създаване на устойчиви работни места за младежите. Използване механизма на младежката гаранция за осигуряване на заетост по схемата финансирана от Европейския съюз .

 

СЪЗДАВАНЕ НА РЕГИОНАЛЕН ПОРТАЛ „ОТГОВОРНОСТ КЪМ МЛАДИТЕ“  – съвместно държавата и реалния сектор ще изградим система за наблюдение и подпомагане на младите хора в област Бургас. Целта е образование, работа, доходи, които да задържат младите хора в областта, да ги мотивират за кариерно развитие и създаване на семейства и поколение. Система от материални стимули.

 

ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА В СИСТЕМАТА НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ – намаляване на таксите в държавните висшите училища до ¼ от размера на издръжката. Подобряване на условията в студентските общежития в Бургас.

 

СТИМУЛИРАНЕ И РАЗВИТИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА ВЪВ ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА – насърчаване на равитието на практически лаборатории за конкретни задачи, в т.ч. чрез прилагане на публично-частното партньорство

 

ДОСТОЙНИ ДОХОДИ ЗА ХОРАТА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА БЕДНОСТТА

 

ДОХОДИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА – гарантиране на заетост и устойчиви доходи на младите хора. Първа работно място за студентите ;

 

ДОХОДИ ЗА УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ ОТ ХОРА – нови устойчиви работни места и освобождаване от данък върху доходите на получаващите минималната работна заплата. Повишаване на МРЗ до 450 лева. Програма за премахване на феномена „работещи бедни“.Работа за хората в предпенсионна възраст;

 

ДОХОДИ ЗА МАЛКИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС – премахване на рекета и натиска върху бизнес средата , облекчаване на административната тежест и прекомерните данъци и такси. Гарантиране на конкуренцията ;

 

ДОХОДИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ – възстановяване на „швейцарското правило“ за ежегодно осъвременяване на пенсиите. Програма за изравняване на минималната пенсия с прага на бедност ;

 

ПОДКРЕПА ЗА СОЦИАЛНО УЯЗВИМИТЕ ХОРА В БУРГАСКА ОБЛАСТ

 

ДОХОДИ ЗА СЕМЕЙСТВАТА – въвеждане на семейното подоходно облагане. Стимули за отглеждане на деца.

ПОЕМАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НА МАЙКИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ, ОТГЛЕЖДАНИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ И ПО-ДЪЛЪГ ПЛАТЕН ОТПУСК ЗА РАБОТЕЩИ МАЙКИ  – прилагане на принципа парите следват детето ;

 

ИЗГРАЖДАНЕ НА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В ПОМОРИЕ – подготовка и реализация на проекта до 2014 г. ;

 

РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ДИАБЕТНО БОЛНИТЕ В БУРГАСКА ОБЛАСТ И ПРИЛАГАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПОДХОДИ ЗА КОНТРОЛ И ЛЕЧЕНИЕ НА ДИАБЕТА – мултиплициране в национален план на добрите практики при работа с диабетно болните в Бургас и прилагане на перспективни методи за превантивно овладяване на заболяването в началните стадии;

 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЕЗПЛАТНИТЕ ПЪТУВАНИЯ С АВТОМОБИЛЕН ТРАНСПОРТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ И СОЦИАЛНИ АСИСТЕНТИ И УВЕЛИЧАВАНЕ НА БРОЯ НА ЧАСОВЕТЕ ИМ В МЕСЕЦ – възстановяване на загубени социални права

 

ТУРИЗМЪТ – ПРОМЯНА КЪМ  НОВ СТАНДАРТ И НОВО КАЧЕСТВО

 

 

ПОЛИТИКА КЪМ ПРЕВРЪЩАНЕ НА ТУРИЗМА В ДИСТИНАЦИЯ С ПО-ВИСОК СТАНДАРТ И КАЧЕСТВО – устройствени промени и икономически стимули за преориентиране към по-висок клас туристи и удължаване на сезона . Ликвидация на „Слънчев бряг „АД ;

 

АНГАЖИМЕНТ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПОЛУЧАВАНЕТО НА ВИЗИ ЗА ТУРИСТИ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, УКРАЙНА, МОЛДОВА И СТРАНИТЕ ОТ СРЕДНА АЗИЯ  -икономическа обоснована позиция пред ЕС за получаване на екслузивен коридор за облекчено издаване на визи на туристите;

 

РАДИКАЛНА РЕФОРМА НА ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ТУРИСТИ – премахване на посредническите визови центрове, максимално натоварване на службите, намаляване на таксите и създаване на възможност за получаване на визите на ГКПП в България ;

 

СЪЗДАВАНЕ НА ИНСТИТУЦИЯ  ПЪРВОСТЕПЕНЕН РАЗПОРЕДИТЕЛ С БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ ЗА РАЗВИТИЕ И ПОДПОМАГАНЕ НА ТУРИЗМА  – функции, бюджет и програма и данъчни облекчения и намаляване на административния контрол за малките хотели

ЗЕМЕДЕЛИЕТО – ПРОМЯНА КЪМ НОРМАЛИЗАЦИЯ

 

НОВИ ПРАВИЛА ЗА СУБСИДИИТЕ ЗА ЕДИНИЦА ПЛОЩ – стимули за развитие на животновъдство, овощарство и зеленчукопроизводство. Постепенно възстановяване на хидромелиоративните съоръжения в областта;

 

ПОЛИТИКА ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ПРЕРАБОТВАТЕЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ – икономически стимули за изграждане на балансирана териториално разположена мрежа от преработвателни предприятия ;

 

ПРОГРАМА ЗА ПРИВЕЖДАНЕ НА МЛЕЧНИТЕ ФЕРМИ В СЪОТВЕТСВИЕ С ИЗИСКВАНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ – изграждане на мрежа от млекосъбирателни пунктове в съответствие с хигиенните изисквания;

 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА АКЦИЗА ЗА ИЗПОЛЗВАНИТЕ ГОРИВА ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ  – с бюджета за 2014 г.

 

ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЖИВОТНОВЪДСТВО – акцент Странджа и планинските райони на Стара планина – субсидия за всяко животно

ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ГОРИТЕ – премахване на всички лобистки текстове, които създават условия за монополно положение и ликвидират конкуренцията;

 

ГРИЖА ЗА ГОРАТА И ХОРАТА

 

ГАРАНЦИИ ЗА ХОРАТА ЗА ДОБИВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ НА ДОСТЪПНИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ –             облекчен ред за ползване на горите от населението живеещо в горските територии за получаване на евтини дърва за огрев ;

 

ЦЯЛОСТНА РЕФОРМА В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СТРУКТУРИТЕ НА СТОПАНСТВАТА В ГОРИТЕ – ликвидиране на териториалните предприятия , освобождаването им от партийния диктат, ясни проверки и търсене на отговорност за нанесените щети в горския сектор ;

 

ЦЯЛОСТЕН ПРЕГЛЕД НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ ЗА ЛОВНА ДЕЙНОСТ ( ЗА СЪВМЕСТНО ПОЛЗВАНЕ И КОНЦЕСИИ )  – законодателни промени, ревизия на отдадените площи. Приоритет за извършване на ловна дейност от местните ловни дружинки и местните ловци.

 

ПОДКРЕПА ЗА РИБАРИТЕ –СОЛТА НА БУРГАСКИЯ КРАЙ

 

РЕШАВАНЕ НА УСТРОЙСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА РИБАРСКИТЕ СЕЛИЩА  - рибарските селища ( Ченеге скеле, и други ), законодателни промени, временен мораториум за събарянето на постройките, ангажимент и задължение на държавата за определяне на устойчиво и справедливо решение ;

 

 

ДЕФИНИРАНЕ НА ДРЕБНОМАЩАБНИЯ КРАЙБРЕЖЕН НЕПРОМИШЛЕН РИБОЛОВ – малките лодки до 12 м и плаване в акваторията до 5 морски мили за задоволяване на семейните нужди и традиции на местното население ;

 

ОБЛЕКЧАВАНЕ  НА ПРАВИЛАТА ЗА ДРЕБНОМАЩАБНИЯ РИБОЛОВ – намаляване на административната тежест ( заплащане само на една държавна такса за дейността), намаляване на бюрократичните изисквания, намаляване на данъчните тежести ;

 

КОМПЕНСИРАНЕ НА РИБАРИТЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНОТО АКЦИЗНО ГОРИВО И ОБЛЕКЧАВАНЕ , ЧРЕЗ ПРЕМАХВАНЕ НА БАНКОВИТЕ ТАКСИ – възстановяване на акциза за използвани горива и инсталиране на посттерминали в ИАРА

 

УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА И УКРЕПВАНЕ НА БРЕГОВЕТЕ ПО ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

 

ИЗРАБОТВАНЕ НА ВСИЧКИ ОБЩИ УСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА ОБЩИНИТЕ – приемането им до 2015 г. и въвеждане на ясни правила за застрояването и използването на териториите ;

 

ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВО НА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ – нормализация на законодателните правила и въвеждане на ред в инвестициите;

 

ИЗРАБОТВАНЕ НА ВСИЧКИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КАРТИ НА ПРИРОДНИТЕ ОБРАЗОВАНИЯ – плажове, дюни, лагуни. Топографски карти, орто-фотопланове и други ;

 

ПРОГРАМА ЗА БРЕГОУКРЕПВАНЕ, ЗАЩИТА НА БРЕГА ОТ АБРАЗИЯ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ПРОЦЕСИТЕ НА  ОБРАЗУВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ПЛАЖОВЕТЕ – програма за наблюдение, планиране, проектиране, осигуряване на дългосрочно финансиране и изпълнение на укрепителни системи, съоръжение и контролно-измервателни съоръжения (КИС)

 

ИНФРАСТРУКТУРАТА – ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПУБЛИЧНИТЕ ВЛАСТИ

 

ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА – доизграждане на АМ „Тракия“ и започване на АМ „Черно море“. Доизграждане на разширението до четирилентов път на I-9  в участъка Поморие – Равда . Рехабилитация на 400 км (30%0  републиканските пътища и 20% от общинската пътна мрежа в Бургаска област;

 

ТРИКРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАЗМЕРА НА ВЛОЖЕНИТЕ НАЦИОНАЛНИ СРЕДСТВА ЗА КАПИТАЛОВИ ИНВЕСТИЦИИ  – както по национални програми, така и по кофинансирането на европейските програми ;

 

ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРИВЛЕЧЕНИТЕ И РЕАЛНО ВЛОЖЕНИ СРЕДСТВА ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ  – програма за проектиране и подготовка на проекти с държавна подкрепа ;

 

ЕФЕКТИВНА И ЕФИКАСНА ПРОГРАМА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВиК –УСЛУГАТА И ВЪВЕЖДАНЕ НА ПЕРМАНЕНТЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ  ФОРМИРАНЕ НА ЦЕНАТА НА УСЛУГАТА – план за действие на основата на регионалния мастер-план за ВиК системата. Преглед на договорените инвестиции по ОПОС. Мерки за намаляване на риска от рязко увеличаване на цената на ВиК – услугата.

 

ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ  ДЕЙСТВИЯТА НА АДМИНИСТРАЦИИТЕ

 

 

АДМИНИСТРАЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ И РАЗПОРЕЖДАНЕТО С ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО

 

СПЕЦИЛАНА ПРОГРАМА ЗА ФОКУСИРАНЕ

 

 

ТОВА ОБСЪДИХМЕ В ДИСКУСИИТЕ В ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ С ХОРАТА В БУРГАСКА ОБЛАСТ.

 

ДИАЛОГЪТ НИ ПРОДЪЛЖАВА.                                                  

СЛЕДВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО И ПОСТОЯННИЯ ОТЧЕТ.

 

ПРОГРАМАТА Е АНГАЖИМЕНТ. НЕЙНАТА СТОЙНОСТ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛИ ОТ СТЕПЕНТА НА РЕАЛИЗАЦИЯТА Йб.

 

 

 
 
Print Friendly
FacebookСподели