Димитър Стоянов напуска „Атака“

Капка подготвяла нова националистична партия vsekiden.com Евродепутатът Димитър Стоянов, заедно с колегите си Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров напускат “Атака”, стана ясно от тяхно...
| Източник: Vsekiden.com

Капка подготвяла нова националистична партия

vsekiden.com

Евродепутатът Димитър Стоянов, заедно с колегите си Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров напускат “Атака”, стана ясно от тяхно съобщение. Отцепниците вече са подали заявленията си в партийната централа. Заедно с тях си тръгвали общински съветници и цели структури на партията в страната.

Това решение взехме заедно, след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на “Атака”, които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България, споделят бившите атакисти.

Стоянов и бившите депутати на Волен Сидеров планират да се включат в нова политическа формация, която да  отстоява традиционните патриотични ценности.

В същото време информирани източници съобщиха, че Капка Сидерова ще учреди нова партия на Благовещение, 25 март. Като учредител щял да се включи нейният син – Димитър Стоянов. Специалната дата била избрана за късмет на бъдещата формация. Името й ще бъде Съюз на свободата или Национален патриотичен съюз. В момента Капка е общински съветник от „Атака“.

В новата структура имали намерение да се  влеят бивши хора от “Атака”, ВМРО и други патриотични формирования. Планове да се включат в структурата  имали и много лекари, юристи, университетски преподаватели. За учредителния форум се очаквали гости, недоволни от политиката на Сидеров.

Print Friendly
FacebookСподели