ДЕЦА ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОПОЗНАВАТ ФЛОРАТА И ФАУНАТА В ДЕНЯ НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ

| Източник: Яна Христова

 

На 22-ри май т.г., по случай Международния ден на биологичното разнообразие, стартира интерактивна образователна програма на община Несебър за деца от детските градини – „Открития на Мечо Пух за растенията и животните”. Програмата има за цел запознаване на децата с разнообразието на флората и фауната и насърчаване на подрастващите към опазване на природната среда.

Тя се осъществява от Отдел „Екология” и Дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” – съвместно с общинските детски градини, и е част от дългосрочната програма на община Несебър за работа с деца и ученици от общинските училища и детски градини „Аз живея в Несебър”.

Дейностите за опознаване на биосферата започнаха с деца от подготвителните групи на ЦДГ „Моряче” – град Несебър. По достъпен за децата начин, експертите от отдел „Екология” презентираха растителни и животински видове, характерни за различните релефни форми – планина, равнина и пр.

Международният ден на биологичното разнообразие – 22 май е провъзгласен от Организацията на обединените нации, с цел да се повиши обществената осведоменост, ангажираност и подкрепа по въпросите на биологичното разнообразие.

 

Print Friendly
FacebookСподели