ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО ТЪНКОВО НАВЪРШИ 30 ГОДИНИ

| Източник: Яна Христова

 

На 23-ти март  в село Тънково ,община Несебър,отпразнуваха 30-годишния юбилей на ЦДГ „Пролет”. Детската градина отваря врати на 4-ти септември 1985 година и вече 30 години успешно осигурява предучилищната подготовка на най-малките жители на селото. По случай рождения ден децата и екипът на детската градина зарадваха родители и гости с тържествен концерт-спектакъл, в който взеха участие всички деца.

Освен щастливите родители на децата, на празника присъстваха  и много гости – от дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” – община Несебър и ОУ „Васил Левски” – село Тънково, директори на общински детски градини, бивши директори, учители и възпитаници на ЦДГ „Пролет”.

Поздравителен адрес до директора, служителите и децата от ЦДГ „Пролет” изпрати Кмета на община Несебър  Николай Димитров. Директорът на ЦДГ „Пролет”,  Кремена Георгиева, постави началото на честването с тържествено слово. В своето слово  Георгиева разказа накратко историята на детската градина, отдавайки дължимото на всички директори и служители, допринесли за утвърждаването на ЦДГ „Пролет” като  авторитетно детско заведение, гарантиращо отлично ниво на образователно-възпитателна работа и предучилищна подготовка.

Думи на благодарност и признателност отправи директорът и към община Несебър – основен фактор за непрекъснатото обновяване на материално-техническата база на детската градина, отговаряща на всички съвременни изисквания. Директорът завърши с думите: „Юбилея посрещаме със самочувствието за изпълнен дълг, в резултат на нашата работа и извоювано доверие, с мисълта, че възпитаваме и обучаваме утрешните строители, инженери, лекари, учители, програмисти – нашето бъдеще. Целият колектив на ЦДГ „Пролет” твори и създава личности”.

С впечатляваща артистичност и истинска феерия от песни и танци на празничната сцена излязоха възпитаниците на детската градина, които изпълниха присъстващите с радост и празнично настроение. Освен с аплодисментите и възхищението на гостите, труда и таланта на децата беше възнаграден и с празнична торта.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели