ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СВЕТИ ВЛАС НАВЪРШВА 35 ГОДИНИ

| Източник: Яна Христова

 

На 30-ти октомври т.г. ОДЗ „Делфинче” в град Свети Влас ще отпразнува 35-та годишнина от своето основаване. Детската градина отваря врати на 22.12.1980 г.  Капацитетът на детското заведение в началото е 50 деца, а целият персонал – 9 човека. В рамките на политиката на община Несебър за непрекъснато развитие и обновяване на образователната инфраструктура, през 2009 г. детската градина е разширена, обновена и преобразувана в ОДЗ „Делфинче“.

Днес тя е с капацитет 130 места и обхваща децата от всички възрастови групи. Мотивиран и на високо професионално ниво, вече 35 години екипът на детското заведение продължава да търси най-прекия, верен и истински път към душите и сърцата  на децата, за да израснат те стабилни и творчески личности.

През 35 годишната си история детската градина е управлявана от  трима директори – Мима Петрова, Димитра Петрова и настоящият ръководител на детското заведение – Сузана Говедарска. Честването на годишнината ще премине под мотото „Подвижни в подвижното”, което съчетава любовта към децата с постоянната промяна, носеща развитие и полет нагоре.

ОДЗ „Делфинче“ се помещава в красива съвременна сграда на 2 етажа  плюс сутеренен, с обща  застроена площ 1400 кв. м. и разполага с модерно обзаведени:  административни кабинети, медицински кабинет, физкултурен салон, музикален салон, методичен кабинет, учителска стая. Детската градина има обширен двор, спортна площадка, както и собствена кухня и локално парно.

 

Print Friendly
FacebookСподели