Депутат от ГЕРБ е летял служебно 155 пъти, а е говорил 3 минути

Мая Манолова и Искра Фидосова говорят най-много от трибуната Депутатите от БСП и ГЕРБ Мая Манолова и Искра Фидосова са използвали най-много време от парламентарната трибуна, съобщи в-к ”Труд”, позовавайки...
| Източник: mediapool.bg


Мая Манолова и Искра Фидосова говорят най-много от трибуната

Депутатите от БСП и ГЕРБ Мая Манолова и Искра Фидосова са използвали най-много време от парламентарната трибуна, съобщи в-к ”Труд”, позовавайки се на справка, получена по Закона за достъп до обществена информация.

В същото време най-много пътувания със самолет е реализирал депутатът от ГЕРБ Светомир Михайлов. Той е купил със служебни пари билети за 135 полета на стойност 19 196 лв. Очевидно Михайлов не е споделял много от натрупаните впечатления със своите колеги, защото е говорил общо 3 минути и 22 секунди от трибуната. Втори в класацията е също представител на управляващата партия – Свилен Крайчев. Той е летял 93 пъти за 13 853 лв.

Мая Манолова води с малко над 2 часа повече приказки от трибуната на председателя на правната комисия в парламента, но нейната справка включва по-дълъг период. Червеният депутат е говорил 37 часа 53 минути и 41 секунди за времето от 14 юли 2007 година до 15 юли 2011 година. Всичко това е вместено в 775 изказвания.

Фидосова е с 35 часа 47 минути и 56 секунди в 1272 изказвания, но уговорката при нея е, че е шеф на парламентарната правна комисия и в общия брой на изказванията се включват и докладите по различни законопроекти.

Третото място в класацията на най-приказливите народни представители заема председателят на икономическата комисия и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Той е говорил 27 часа 20 минути и 39 секунди. Димитров е и най-приказливият партиен лидер. Другият съпредседател на десните Иван Костов е говорил 14 часа и 41 минути.

Председателят на БСП Сергей Станишев е с 11 часа и 30 минути, а Волен Сидеров. Водачът на „Атака” Волен Сидеров има изговорени 7 часа и 28 минути, а Ахмед Доган на ДПС – 1 минута и 37 секунди.

12 народни представители не са говорили и една секунда от трибуната на това Народно събрание. Седем от тях са от ГЕРБ, двама от ДПС, а останалите трима (Иван Тотев, Евгений Узунов, Бюрхан Абазов) имат оправдания. Първият стана областен управител в Пловдив още в началото на този мандат, Узунов и Абазов също напуснаха Народното събрание. Сред мълчалите ГЕРБ-ерите са Георги Плачков, Даниел Георгиев, Илия Пашев, Мирослав Петков, Пламен Петров, Светослав Неделчев и Христо Христов

Пълно мълчание има и от страна на Емил Иванов и Митхат Табаков от ДПС.

Лидер по изплатени средства за служебни командировки в чужбина се оказа Георги Пирински. Той е зам.-председател на Народното събрание и член на постоянната му делегация в Парламентарната асамблея на НАТО. Пирински е усвоил 47 554 лева. Втори в класацията по изразходвани средства за командировки в чужбина е синият Лъчезар Тошев, а трети – Костадин Язов.

 

Print Friendly
FacebookСподели