Два гола на Димитър Бербатов не спасиха Юнайтед, Блекбърн ликува

Димитър Бербатов, снимка: ЕPA/БГНЕС Sportni.bg Коментари 35 31.12.2011|16:40 часа Видяна 5048|Размер на шрифта В мач от 19-ия кръг на Премиършип Блекбърн наказа Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, побеждавайки с 3:2. ...
| Източник: Sportni.bg

Димитър Бербатов,

Димитър Бербатов, снимка: ЕPA/БГНЕС

31.12.2011|16:40 часа
Видяна 5048|Размер на шрифта

В мач от 19-ия кръг на Премиършип Блекбърн наказа Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, побеждавайки с 3:2.  За „червените дяволи“ на два пъти точен беше Димитър Бербатов, за гостите вкараха Якубу (два) и Хали.

Срещата започна равностойно, а сър Алекс Фъргюсън си позволи да не включи в групата за мача Уейн Рууни. Валенсия и Нани тормозеха отбраната на последния в таблицата на Премиършип.

Димитър Бербатов: Тежко ми е като не играя, ще вкарам още голове

 

В 15-ата минута Димитър Бербатов наруши правилата в наказателното поле срещу Кристофър Самба и последва дузпа за гостите отсъдена от съдията Майк Дийн.
Зад топката застана Якубу и гостите откриха резултата. Това изнерви играта на домакините, а Нани, Чичарито, Бербатов и Валенсия не успяха да пронижат вратата на Бън в първите 45 минути.

Формика, Ручина и Самба бяха доста опасни и атакуваха отбраната и вратата на Юнайтед, но Де Хеа в повечето случаи беше на ниво.

В началните минути на втората част Нани вместо да подаде на Бербатов изигра ситуацията егоистично и шутира. В 50-ата минута Якубу навърза отбраната на „червените дяволи“ и матира Де Хеа за 2:0.

В 52-ата минута Рафаел асистира на Димитър Бербатов, който намали с удар с глава за 1:2. Отново Димитър Бербатов се разписа за 2:2 в 62-ата минута, а Самба не успя да се противопостави на българския нападател.

„Червените дяволи“ упражниха натиск към вратата на Блекбърн с цел да победят съперника си. Валенсия, Нани и Уелбек създадоха грижи на отбраната на последния в таблицата, но 3-ти гол не падаше. Той падна във вратата на Де Хеа, когато Грант Хали се пребори за една висока топка с испанския вратар и прониза мрежата на „червените дяволи“ в 80-ата минута.

В последните минути на срещата домакините натиснаха съперника в търсене на изравнително попадение, но то така и не дойде.

Така момчетата на Стив Кийн се отлепиха от дъното и имат в актива си 14 точки. Манчестър Юнайтед е втори с 45 точки. В тази среща Бербатов вкара своя гол №100 в Премиършип, а Юнайтед отбеляза своя гол №1500 във Висшата лига.

Print Friendly
FacebookСподели