ДВАМА БРАТЯ ОСИГУРИХА 5 СТИПЕНДИИ НА НЕСЕБЪРСКИ УЧЕНИЦИ

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

На скромно тържество в Заседателната зала на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър в присъствието на училищното ръководство, класни ръководители и учители  пет талантливи ученици бяха удостоени от фирма „ДЖИ-ТО” – ЕООД с еднократни стипендии в размер на 100 лв.

 

Директорката на училището Тодорка Желязкова информира присъстващите,че средствата за стипендиите са осигурени от управителя на фирмата Живко Богомилов Василев и  неговия брат Светослав – бивши възпитаници на несебърското училище.

Стипендиантите за тази учебна година са петима осмокласници: Габриела Колева, Антон Атанасов,Лорета Добрева,Семра Орхан и Ванеса Костова

Стипендиите бяха връчени от Светослав Василев, който  е дипломиран магистър по икономика и организация на туристическия бизнес на бургаския университет „Проф. Асен Златаров”.Той поздрави лауреатите и декларира готовност подпомагането на талантливи и даровити ученици да продължи и  в следващите години.

Похвалната постъпка на братя Василеви не е еднократна.От две години те се ангажират с организацията и на Международния ден на детето-1 юни, когато с техни средства се провеждат занимателни спортни турнири за децата от началния курс на училището.

Връчването на стипендии също е за втора година.А през м.г. година братята дариха  и сума от 600 лв. за закупуване на спортни екипировка  за представителните отбори на несебърското училище.


 

 

Print Friendly
FacebookСподели