Голямото харчене на лидерите от Г-20, обсъждащи икономии

За срещата френските домакини са похарчили 80 млн. евро, от които 25 млн. са били за сигурността на държавните и правителствените глави Във време на икономическа криза харченето на десетки...
| Източник: Vesti.bg

За срещата френските домакини са похарчили 80 млн. евро, от които 25 млн. са били за сигурността на държавните и правителствените глави

Новини
Във време на икономическа криза харченето на десетки милиони евро за среща на върха на Г-20, на която една от водещите теми са именно икономиите, е парадокс, който мнозина не могат да възприемат.

Само че тъкмо това стана на последната среща на върха на Г-20 в Кан, пише в. „Кориере дела сера“.

За срещата френските домакини са похарчили 80 млн. евро, от които 25 млн. са били за сигурността на държавните и правителствените глави, техните половинки и техните делегации.

От тази сума само 26 млн. са били осигурени от дарители. Сред тях са компанията „Ермес“ (Hermes), подарила дамски чанти на половинките на лидерите от Г-20, и фирмата „Дюпон“ (DuРont), подарила луксозни писалки на президентите и премиерите.

Някои от самите лидери, участвали във форума, също не са пестили пари.

Италианският премиер Силвио Берлускони е похарчил 30 хил. евро за престоя си в апартамент в хотел „Карлтън“ в Кан.

Съсед му е бил американският президент Барак Обама, който за пребиваването си в апартамент, кръстен на покойната Грейс Кели, е похарчил 34 хил. евро.

Германският канцлер Ангела Меркел е преспала в хотел „Мажестик“, като за нощувките са отишли между 10 хил. и 30 хил. евро.

Домакинът, френският президент Никола Саркози, е нощувал в същия хотел в апартамент за 37 хил. евро.

Най-голяма пестеливост са проявили китайският президент Ху Цзинтао, който е отседнал в стая за 10 хил. евро в хотел „Грей д’Албион“, и британският премиер Дейвид Камерън, решил да отдели само 1920 евро за нощувка в стая в хотел „Мариот“.

Print Friendly
FacebookСподели