ГЕРБ поиска 1/3 от комисиите в НС

  news.bg © БГНЕС ГЕРБ искат 1/3 от ръководството на комисиите в Народното събрание. Депутатите на партията са готови на конструктивна опозиция на сегашното управление и вече са внесли 10...
| Източник: news.bg

 

news.bg
лили павлова© БГНЕС

ГЕРБ искат 1/3 от ръководството на комисиите в Народното събрание.

Депутатите на партията са готови на конструктивна опозиция на сегашното управление и вече са внесли 10 законопроекта в законодателния орган, съобщиха на пресконференция в партийната централа депутатите на Бойко Борисов Лиляна Павлова и Александър Ненков.

Припомняме, в началото на работата на настоящия парламент ГЕРБ отказа всякакво участие в комисиите в НС.

Герберите обсъждат и вот на недоверие, но в партията на Борисов се чудят кой от всички гафове на управляващите да е темата на първия вот на недоверие, който смятат да внесат. Още в първите дни на септември парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди темата.

Лиляна Павлова обясни по повод отправената покана от лидера на БСП Сергей Станишев за обща декларация за национално съгласие, че ГЕРБ са готови да дискутират националните приоритети в социалната сфера.

От ГЕРБ се оплакаха обаче, че мнозинството няма желание да приема нов Изборен кодекс. С такова впечатление останали герберите.

Аферта „Батко и братко“ се завръща с пълна сила, алармира бившият строителен министър по повод назначение на Стефан Чайков за шеф на пътната агенция. Павлова обясни, че Чайков е акционер в 12 фирми.
В същото време законовите разпоредби са категорични – председателят и членовете на УС на АПИ не трябва да участват във фирми.
Според нея Чайков е в пълна несъвместимост да заема поста най-малко по два закона – за пътищата и за конфликт на интереси.

Лиляна Павлова се притеснява, че има опасност да ни спрат европарите за пътища, както при аферата „Батко и братко“, когато формалната причина бе конфликтът на интереси. 5 години по-късно сме отново в същата ситуация, коментира Павлова.

От ГЕРБ обясниха, че в потенциален конфликт на интереси е и самата строителна министърка Десислава Терзиева, чийто бивш съпруг е председател на Асоциацията на концесионери на плажове.

От ГЕРБ са категорични, че министър-председателят Пламен Орешарски не познава добре хората, които се назначават в кабинета.

Print Friendly
FacebookСподели