ГЕРБ даде пауза на участието на ДПС в управлението на страната

  Ванина Недкова © БГНЕС   ГЕРБ са решили, че е необходимо да се даде на ДПС пауза от участие в управлението на страната. Това обяви след 3-часовите преговори с...
| Източник: news.bg

 

Ванина Недкова
eeee© БГНЕС

 

ГЕРБ са решили, че е необходимо да се даде на ДПС пауза от участие в управлението на страната.

Това обяви след 3-часовите преговори с групата на ДПС в парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя изтъкна изискването на структурите на партията в страната да не се влиза в общо управление и коалиция с ДПС.

В началото на брифинга Цецка Цачева обяви също така, че няма как с парламентарна група от 84 народни представители, каквато е тази на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание, да има стабилно управление.

Именно заради това ГЕРБ отказа да приеме заявената вчера подкрепа на ДПС за съставяне на правителство на малцинството.

„И от двете страни заявихме общите неща, които ни сближават и онези различия, които дават възможност за решението на ГЕРБ да не приеме подкрепата на ДПС към ГЕРБ да състави правителството на малцинството“, обясни Цачева.

Стана ясно обаче, че има почти пълно единомислие с ДПС по 18-те програмни точки. Това обявиха от ГЕРБ сред 3-часовите преговори с групата на ДПС в парламента.

Менда Стоянова уточни, че по 12 от точките съвпадението е пълно, по останалите 6 има разминаване в методите за постигане на резултати.

Изненадващо ДПС и ГЕРБ са на едно и също мнение по темата „Сигурност“, дори по организационната й част. Припомняме, ГЕРБ искат ГДБОП да се върне в МВР, а пък ДПС в рамките на предишния кабинет извадиха заедно с БСП антимафиотите от МВР и ги „дадоха“ на ДАНС. Сега явно хората на Местан вече са на друго мнение.

Print Friendly
FacebookСподели