Галерия „13-то стъпало” представя фотографската изложба на Надежда Шипкова „Безшумни пространства”

| Източник:

Надежда Шипкова е родом от Варна.Занимава се с фотография от 2007г. Има участие в над 40 национални и международни изложби и е носител на над 10 награди, част от които в чуждестранни конкурси. През 2013г. получава титла AFIAP от Международната федерация по фотографско изкуство.През 2012 и 2013г. реализира 5 самостоятелни изложби в София и Варна.

„Една мислеща, интелигентна, проникновена камера. Внимателен, ненатрапчив поглед върху лицето, върху тялото, върху изгубения в пространството човек. Съучастие и дистанция, студено и топло, черно и бяло. Новата изложба на Надежда Шипкова я показва на определен етап от нейния творчески път, с добре овладени технически средства, с амбицията да ни разкаже и да ни покаже нещо повече отвъд първоначалната визия за сюжета, нещо по – дълбоко и по – различно от потока клишета, с които сме свикнали. Зрителят ще намери тази дълбочина и в чувствителните и уязвими женски портрети, и в дискретната еротика на мъжкото и женско голо тяло, и в обагрения с носталгична романтика диалог между човека и безкрайния свят наоколо.

Една изложба – разговор с фотографията и с нас самите. Точно навреме – в навечерието на Рождество. “ – проф. Владимир Иванов.

Изложбата ще се състои на 11.12.2014г. /четвъртък/ от 18.00 часа.

Галерия „13-то стъпало”

ул.”Александровска” № 78

гр.Бургас

Print Friendly
FacebookСподели