В ЦДГ „МОРЯЧЕ” – НЕСЕБЪР СТАРТИРАТ НОВ ВЪТРЕШЕН ПРОЕКТ

| Източник:

 

На 22.07. т.г. в ЦДГ „Моряче” – град Несебър, започват дейностите по новия вътрешен проект на детското заведение „Аз, детето, имам права”. Автор на проекта е Марина Янкова – помощник-директор в детското заведение. Проектът е разработен като образователна стратегия в подкрепа на социалното развитие на децата от ЦДГ „Моряче” и е мотивиран от разбирането, че в своето развитие децата ежедневно са подложени на рискове, които застрашават техния живот, здраве, развитие и благополучие.

Поради това децата се нуждаят от специално внимание и институции, които да защитават техните права. Институциите, ангажирани с правата на детето, трябва да работят в сътрудничество и да си взаимодействат максимално в името на децата. В дейностите по проекта ще участват всички деца и целият екип на детското заведение. Партньори на ЦДГ „Моряче” са община Несебър и отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”.

Проектът ще се реализира в три модула: „Детето и неговите права” – през месец юли 2015 г., „Учителят и правата на детето” – през месец септември 2015 г. и „Родителят и правата на детето” – през месец ноември 2015 г. Очакванията на екипа на детската градина са чрез реализирането на проекта „Аз, детето, имам права” да се усъвършенстват възможностите на образователно-възпитателната среда в ЦДГ „Моряче” за гарантиране правата на децата чрез повишаване на социалните компетентности на децата, родителите и учителите.

След приключване на дейностите по проекта, резултатите ще бъдат обобщени и анализирани на специална кръгла маса с участието на представители на детската градина, родителите, община Несебър и институции, ангажирани с правата на детето.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели