В Обзор честваха 120-годишнината на училището си

   Обзорската общественост се стече в читалището за честването на 120-годишнината на основното училище “Св.св.Кирил и Методий”.Преди това колона от ученици и учители начело с мажоретки от Карнобат и духовата...
| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

   Обзорската общественост се стече в читалището за честването на 120-годишнината на основното училище “Св.св.Кирил и Методий”.Преди това колона от ученици и учители начело с мажоретки от Карнобат и духовата музика от Дългопол обиколиха главните улици на града, манифестирайки по случай 24 май-Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

    На тържеството в читалищния салон бяха прочетени поздравителни адреси от президента Георги Първанов,министъра на образованието,младежта и науката Сергей Игнатов и директора на Петерховската гимназия от Санкт Петербург.

    Кметът на Община Несебър Николай Димитров лично приветства юбилярите след което връчи наградите на изявени деятели на просветата и културата,а същото така и на отлични ученици.

     За дългогодишна дейност в сферата на образованието с грамоти и парични награди бяха отличени: Графена Ангелова и Станка Мишкарова,а за високи резултати в учебно-възпитателния процес,същите отличия получиха учителките: Добринка Тожарова и Светла Москова от ОУ“Св.св.Кирил и Методий”,Катя Янева,Латинка Илиева,Гергана Попова от ОДЗ “Обзорче” и Керка Матева-художествен ръководител на фолклорни и певчески групи към читалище “Изгрев”.

    За отличен успех и постижения в извънучилищни дейности бяха отличени:

Първокласникът Кристиян Ангелов,7-класниците Симона Стоянова,Моника Желязкова и Ангел Янев,а също така и 8-класниците Димитър Арабаджиев и Красимира Добрева.

Print Friendly
FacebookСподели