Вторият пилот изглежда умишлено е разбил германския Еърбъс

Германски и френски прокурори потвърдиха Вторият пилот изглежда умишлено е разбил германския Еърбъс Вторият пилот на германския самолет е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара; той умишлено...
| Източник: mediapool.bg
Германски и френски прокурори потвърдиха

Вторият пилот изглежда умишлено е разбил германския Еърбъс

Вторият пилот на германския самолет е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара; той умишлено е започнал ръчно да снижава самолета и е отказал да отвори вратата на излезлия преди това от кабината командир.

 

Възможната хипотеза за катастрофата на А320 във Франция е желанието на втория пилот да разбие самолета, каза прокурор от Марсилия, цитиран от Франс прес.

 

Вторият пилот на катастрофиралия във Френските Алпи самолет на „Джърмануингс“ е действал „по ненормален начин“, заяви прокурорът. Той посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот е разбил умишлено самолета.

 

Пилотът, 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц, поел сам контрола на еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината. По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване. Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по врата на кабината, а през това време самолетът се снижавал.
Френският прокурор Брис Робен заяви на пресконференция, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, че действията му не може да се смятат за терористични.

 

Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена.
Той добави, че втората черна кутия още не е открита.

 

Германски прокурор потвърди, че само единият от двамата пилоти на самолета на „Джърмануингс“ е бил в кабината по време на катастрофата над Френските Алпи, предаде Ройтерс.
„Единият от пилотите е бил в кабината, а другият не“, каза Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф за Ройтерс по телефона, добавяйки, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

 

По-рано вестник „Ню Йорк таймс“ писа, че според данните от записите на разговорите в кабината на катастрофиралия полет на „Джърмануингс“ един от пилотите е бил заключен извън кабината.
Вестникът се позова на участник в разследването и на високопоставен военен, включен в разследването на катастрофата. Според изданието разговорите са били нормални, докато един от тях не е успял да се върне в кокпита, след като го напуснал. Според записите първоначално той почуква леко, но след като не получава отговор, първо потропва по-силно и след като отново не получава отговор, се опитва да разбие вратата.
Не е известно защо е излязъл пилотът. Сигурно е само, че в самия край на полета другият пилот е сам в кабината и не отваря вратата.
При катастрофата загинаха 150 души от 18 страни, повечето от които са граждани на Германия и Испания.
Авиокомпанията „Луфтханза“ заяви, че не разполага с информация, която може да потвърди статията на в. „Ню Йорк таймс“.
Вторият пилот на самолета, разбил се във вторник във френските Алпи, е бил нает от нискотарифния филиал на Луфтханза Джърмануингс през септември 2013 г. и е имал 630 летателни часа, прекарани във въздуха, съобщи германската авиокомпания.
Командирът е имал над 10-годишен опит и повече от 6000 летателни часа със самолети Еърбъс, информира Джърмануингс още във вторник.

 

Print Friendly
FacebookСподели