ВРЪЧВАТ ЗА ВТОРИ ПЪТ ПРИЗОВЕ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ

Най-изявените творци, занаятчии и кулинари се борят за престижните награди в 4 категории   Творци от различни области на изкуството, занаятчии и кулинари ще се борят за призовете «Пазител на...
| Източник:


Най-изявените творци, занаятчии и кулинари се борят за престижните награди

в 4 категории

 

Творци от различни области на изкуството, занаятчии и кулинари ще се борят за призовете «Пазител на традициите» на 15 ноември. Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7 ще връчи за втори път престижните отличия на специална церемония в столичния хотел «Експо».

Гласуването за националната инициатива за популяризирането на хора, оставили дълбоки следи в развитието на традициите в България и тази година стартира на 15 юли, като всеки може да избере своя фаворит на страницата на А.Р.И.З.-7 – www.ariz7.com. До този момент са гласували над 6000 души, а гласуването продължава.

По четирима души, отдали живота си на изкуството, занаятите и творчеството и кулинарията са номинирани в четири категории – Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство и Кулинария. Към всички основни номинации е включена и група с млади хора на възраст до 35 години.

Общо 8 човека, които са събрали най-много гласове до момента, се борят за отличието – по един за всяка възрастова категория. Журито е в състав: Надежда Кутева – носител на статуетката „Пазител на традициите” 2010 в категория Художници, Ангел Добрев и Петър Лазаров – Традиционни занаяти, и Пеньо Иванов – носител на приза „Пазител на традициите” 2009.

Очаква се събитието да уважат много официални гости и представители на културния елит на България, както и на ведомствата, свързани с развитието на културата у нас.

 

 

НОМИНАЦИИ „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ” 2011

 

ФОЛКЛОР

ПЪРВА ГРУПА – Пенка Петрова, Костадин Генчев, Георги Андреев, Асен Павлов

ВТОРА ГРУПА – Радостина Йовкова, Дует Рукатка, Боряна Алексиева, Елена Бачева

 

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

ПЪРВА ГРУПА – Борислав Русинов, Димитър Митов-Комшин, Мариана Кушева, Ставри Калинов

ВТОРА ГРУПА – Пламен Бойчев, Вили Николов, Евелина Величкова, Даниела Драганова

 

ЗАНАЯТИ

ПЪРВА ГРУПА – Елена Дромова, Иван Чешмеджиев, Мариета Недкова, Николай Тихолов

ВТОРА ГРУПА – Ивайло Илчов, Дарина Апостолова, Ралица Йовкова, Стефан Митев

 

КУЛИНАРИЯ

ПЪРВА ГРУПА – Иван Панев, Милка Русева, Стоянка Акалийска, Спиро Спиров

ВТОРА ГРУПА – Теодора Друмева, Павлина Тодорова, Петър Кърчев, Диляна Танева

 

За повече информация, посетете и страниците ни във Facebook:

http://www.facebook.com/Tradition.Guardian

http://www.facebook.com/pages/Gard-of-Traditions-%D0%9F%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5/141523809261129

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001024676284

Print Friendly
FacebookСподели