Време за вземане на решения и за новата учебна година в Несебър

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 В   СОУ “Любен Каравелов”-Несебър  ще бъде осъществен прием за първокласници за новата учебна година през есента.Срокът за подаване на документи за деца,посещаващи детски учебни заведения в Несебър е 30 май-10 юни 2011,а  за деца,които ще живеят в гр. Несебър след този срок,периодът е до 14.09.2011.Необходимите документи са: заявление по образец,копие на акт зараждане,декларации по ЗЗЛД по образец, удостоверение за завършена подготвителна група.

    В  V клас за новата учебна година ще има 3 паралелки: с усилено изучаване на математика,с усилено изучаване на БЕЛ /хуманитарна/ и спортна паралелка.

    Приемът след завършен VІІ клас е за една паралелка-профил „Технологичен”, специалност „Информационни технологии”.Приемните изпити са по БЕЛ и математика по Наредба № 11/2005.Срокът на обучение е 5 г., балообразуващи предмети са БЕЛ и математика.

    След завършено основно образование /VІІІ клас/ също ще има прием за една паралелка с профил „Технологичен”,специалност „Стопански мениджмънт”.Приемът е по документи.Срокът на обучение е 4 г.Балообразуващи предмети са: БЕЛ, география и икономика и чужд език.

     Училището разполага със съвременна материална база,осигуряваща осъществянето на качествен образователно-възпитателен процес.Оборудвани са кабинети по: чуждоезиково обучение,компютърно обучение,физика и астрономия,география и икономика,история и цивилизация,труд и техника,музика,готварство, изобразителноизкуство,лаборатории по химия и опазване на околната среда,по биология и здравно образование,два физкултурни салон,фитнес-зала,плувен басейн,с открити спортни площадки по футбол,хандбал,баскетбол и волейбол.

Print Friendly
FacebookСподели
Етикети: