БФС трябва да „спаси“ ЦСКА, след като дружеството фалира

Държавата урежда клубът да продължи във „В“ група с ново дружество Спасяването на ЦСКА минава през Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС), който трябва да позволи отборът да остане във...
| Източник: Mediapool.bg

Държавата урежда клубът да продължи във „В“ група с ново дружество

Спасяването на ЦСКА минава през Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС), който трябва да позволи отборът да остане във „В“ група с ново дружество, след като Софийският градски съд потвърди, че сегашният ПФК ЦСКА АД е във фалит от 2014 година.

В понеделник представителите на ЦСКА в лицето на Пламен Марков, юристи и група запалянковци се срещнаха с министъра на спорта Красен Кралев и представителите на футболната централа Борислав Попов и Антон Попов.

„От ЦСКА внесоха искане да продължат участието си в първенството на В група чрез новото дружество ФК ЦСКА, с изпълнителен директор Пламен Марков. Причина за това е обстоятелството, че сегашното дружество е обявено в неплатежоспособност“, обясни Кралев.

По думите му, за да стане това, има две стъпки, които трябва да бъдат направени.

Първата е Пламен Марков да предостави документи за приемственост между старото и новото дружество, а след това тези документи да бъдат разгледани от правната комисия на БФС.

„Господин Марков каза, че има подготвени такива документи, и още утре ще бъдат предоставени. Втората стъпка е ЦСКА да внесе молба за членство в БФС, която молба трябва да бъде разгледана от Изпълкома. Надявам се до 1-2 седмици този процес да бъде задвижен“, каза Кралев.

Борислав Попов от своя страна не пожела да коментира нищо пред медиите.

В неделя благодетелят на ЦСКА говори пред феновете на отбора на специална среща на стадион „Българска армия“. Той обясни, че ще издържа клуба и очерта два варианта за съществуването му.

„Първи вариант, за който е обещан съпорт от висшето държавно ръководство, е новото дружество, което да е приемник на титли, медали, купи, успехи, да продължи пътя си и да се бори за собственото си оцеляване. Втори вариант – да се купи лиценз на отбор от „А“ група и по този начин тимът да съществува в елита“, обясни Ганчев.

Феновете единодушно подкрепиха първия вариант.

От БФС обаче съобщиха, че според действащите правила нов клуб започва от най-ниската дивизия – в София това е А областна. Ако те се спазят, това би означавало ЦСКА да напусне „В“ група.

Print Friendly
FacebookСподели