БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН С КАРТА НА „TOURMAP”, 2012

| Източник:

TOURMAP е международно конкурсно изложение в Чехия на картографски продукти и пътеводители. Тази година TOURMAP отбелязва своята девета годишнина.Търговското изложение на продукти свързани с картографията е създадено за целите на сектора на туризма. TOURMAP е под патронажа на CzechTourism и ще се проведе през средата на месец май 2012 г.. Голямото международно жури на TOURMAP разглежда не само нивото и картографското качество на картите и пътеводителите, а и социалното им влияние  и професионалните постижения. Основен критерий е технологичното развитие и дали информацията,дадена в продуктите, е актуална и полезна за някои от заинтересованите страни в областта на туризма. TOURMAP е престижно изложение, не само в Чехия, но и по целия свят.

На него се срещат най-известните издатели на литература, туристически и картографски продукти от всички краища на света.

Фестивални категории са: карти и атласи с туристическо съдържание; електронни карти и пътеводители.

Бургаското участие тематично ще бъде посветено на „Черноморската туристическа картография”. То ще бъде резултат от обединените усилия на ТИЦ към Община Бургас, ГЕОПАН и „АМКО ДИЗАЙН”.

Туристическите карти са препоръчани за участие в TOURMAP от БКА (Българска картографска асоциация).  Бургаският ГЕОПАН ще представи и шест свои карти на престижното международно изложение, с които ще участва в конкурсната програма.

Една от тях е Туристическата карта на Бургас в М 1:54 000, която се радва на много голям интерес в инвеститорската общност в България. Тя разкрива потенциала не само на общината ни, а и на малкия Бургаски залив и крайбрежните части на Странджа.

 

Илюстрация:

            1. Остров „Св. Анастасия” ( картография – Геопан, детайл от картата на Бургас, представена за конкурсната програма на TOURMAP .

Print Friendly
FacebookСподели