Бургаският убиец: Застрелях я заради държавата и хората

  Докато има бели якички, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката и хората ще стават все по-гладни, каза Любомир Симеонов пред журналисти   Любомир Симеонов на път...
| Източник: Vesti.bg

 

Докато има бели якички, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката и хората ще стават все по-гладни, каза Любомир Симеонов пред журналисти

 

Любомир Симеонов на път към съдебната зала в Бургаския окръжен съд
Любомир Симеонов на път към съдебната зала в Бургаския окръжен съд   Източник: БГНЕС

Накратко

  • Убиецът Любоомир Смиеонов не е желаел защита и казал, че 100 години може да лежи в затвора.

Още по темата

  • Убиецът на банкерката бил изнудван от жертвата си?
    Преди 21 часа
  • Убийството в Бургас заради отказан кредит, има задържан
    Преди 3 дни

„Не съм убил за пари. Направих го заради държавата и заради хората“, обясни днес в съдебната зала Любомир Симеонов, обвиняем за разстрела на банкерката Павлинка Йовчева.

„Докато има бели якички в тая държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката ще върви напред и хората ще стават все по-гладни“, каза по-късно Симеонов пред журналистите, които покани да му идват на свиждане. Обеща, че ще се опита да даде пресконференция, на която да разкаже всичко.

Бургаският окръжен съд остави Любомир Симеонов с постоянна мярка „задържане под стража“ за предумишлено убийство.

На въпрос съжалява ли за стореното, Симеонов каза, че не може да отговори еднозначно.

Служебният адвокат на обвиняемия  Ваня Радиева подчерта, че той иска да разкаже всичко на медиите. В деня, когато се предал, той е обмислял да отиде в национална медия в София, пред която да обясни деянието си.

Радиева обяснява мотивите му така: убил е, за да го чуе някой. Обмислял е и сам да посегне на живота си, но не е могъл.

Симеонов е имал одобрен европроект, но е трябвало да го съфинансира. Решил е да направи това с банков заем от финансовата институция, в която е работела Павлинка Йовчева. От въпросната банка са му дали уверение, че ще му отпуснат, но впоследствие започнали да му налагат да ползва определена строителна фирма. Симеонов е отказал.

Пред адвоката пояснил, че не обича да му извиват ръцете по този начин. Не е желаел защита, споделил, че и 100 години може да лежи в затвора. Не е посочил дали убитата Павлинка Йовчева е отговорна за натиска, като виновници е говорил за хора в трето лице, мн. число – „те“.

Адвокат Радиева подчерта, че не е имал списък с хора за убиване. Определил е това, което е извършил, като кауза, защото никоя институция, до която е сигнализирал, не му е обърнала внимание.

Очаква се делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, защото Любомир Симеонов признава за убийството. Присъдата му може да е от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен без право на замяна.

54-годишната Павлинка Йовчева бе застреляна до зеленчуков магазин на ул. „Поп Грую“ около 8 часа сутринта в понеделник в Бургас. Любомир Симеонов се предаде два часа по-късно в полицията в Сливен.

Източник: БГНЕС    
Print Friendly
FacebookСподели