Бургаските абитуриенти сред най-примерните

| Източник: nessebar-news.com

 Бургаските абитуриенти се оказаха сред най-примерните празнуващи. Те са спазвали чинно правилата за движение по пътищата, не са се подавали от прозорците и не са карали бясно.

Това констатира ескортът на “Пежо” – Бургас, който в трите най-натоварени с балове празнични дни придружи абитуриентските автомобили до Слънчев бряг.

Акцията се осъществи съвместно с КАТ-Бургас. За целта “Пежо” брандираха два автомобила с надписи „SAFETY CAR“ (автомобил, осигуряващ безопасност) от най-новия си модел 508. На автомобилите се монтираха и специални сигнални лампи в зелен цвят.

На 22,23 и 24 май “Пежо” „SAFETY CAR“  караха по най-натоварените улици и следяха за безопасността на зрелостниците на пътя.

“По информация на колеги от страната, които също имаха акции по баловете се оказа, че бургаските абитуриенти са били едни от най-примерните. Това, разбира се, се дължеше и на сериозната охрана от страна на полицията. Но и ние не забелязахме никакви сериозни “прояви” от страна на зрелостниците”, обясни търговският директор на местното представителство на “Пежо” – “София Франс Ауто – Бургас” Калоян Бончев. Той шофираше една от “безопасните” коли.

Над 4000 абитуриенти от Бургас и региона честваха тази година своето завършване. 2000 от тях са от Община Бургас. Най-много са зрелостниците на Професионалната гимназия по туризъм – 192-ма.

Print Friendly
FacebookСподели