БСП обяви имена от гражданската квота в листите си

  Сред имената са оперният певец Калуди Калудов, олимпийският медалист на стрелба Таню Киряков, напусналият РЗС депутат Георги Терзийски Двукратният олимпийски шампион по спортна стрелба Таню Киряков Общо 60 са...
| Източник: Vesti.bg

 

Сред имената са оперният певец Калуди Калудов, олимпийският медалист на стрелба Таню Киряков, напусналият РЗС депутат Георги Терзийски

Двукратният олимпийски шампион по спортна стрелба Таню Киряков Двукратният олимпийски шампион по спортна стрелба Таню Киряков

Общо 60 са участниците от гражданската квота в листите на БСП, като 12 от тях са жени, съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.

Водени от разбирането, че промяната в страната започва от гражданската енергия, социалистите ще водят предизборната битка заедно с 60 българи, посветили живота си на развитието на България, заявяват от БСП.

Засега не се уточнява на кои места в листите ще бъдат представителите на гражданската квота.

Ето обявените имена:

Калуди Калудов (24 МИР София) - оперен певец, един от най-известните тенори в света.

 

Таню Киряков (Русе) – носител на олимпийски медали по стрелба, роден в Русе.

Христо Монов (Бургас) – известен психолог и преподавател.

Мартин Захариев (23 МИР София) – издател и продуцент.

Пламен Грозданов (Сливен) – изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България“, бивш посланик на България в Русия.

Таня Андреева (25 МИР София) - лекар.

Петър Чобанов (Пловдив град) – Член е на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация, специалист в областта на макроикономическата и финансова стабилност, системния риск, паричния пазар и икономическата конвергенция.

Петър Кънев (Велико Търново) – бивш депутат от левицата, вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Николай Петев (Ямбол) – председател на Съюза на българските писатели.

Георги Терзийски (Габрово) – избран за депутат в 41-то Народно събрание от РЗС, по-късно независим.

Print Friendly
FacebookСподели