БСП към Борисов: Гответе се за голяма болка през октомври

Станишев пита Сидеров на коя офшорка да му преведе исканите 50 бона vsekiden.com   Лидерът на БСП Сергей Станишев призова обществото „да спре да търпи хулиганското поведение на министър-председателя и...
| Източник: vsekiden.com

Станишев пита Сидеров на коя офшорка да му преведе исканите 50 бона

vsekiden.com
 

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова обществото „да спре да търпи хулиганското поведение на министър-председателя и неговото презрение към българските граждани“. Повод за съвета бе прословутата реплика на премиера Бойко Борисов, произнесена през уикенда при посещението му в Созопол: “Кучетата ми са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат”.

“Тази фраза е квинтесенция на философията на управление на Бойко Борисов и ГЕРБ. Хората трябва да бъдат мачкани, държани изкъсо в полугладно състояние, за да слушат. Колкото по-зле живеят българите, толкова повече се затяга каишката им – всяка година, с всеки бюджет”, коментира Станишев. Той не вярва, че премиерът ще се извини.

Кучетата се превърнаха във вдъхновение за социалистите. “Оттук нататък живеем в епохата на кучетата – живяхме и ще живеем като кучета”, посочи Антон Кутев.

Далеч по-емоционална бе Корнелия Нинова. Тя се обърна персонално към премиера и увери, че говори от личен опит. “Г-н Борисов, много унизително и обидно е да наричате българите кучета, но ако ги смятате за такива, да знаете, че ухапването от тях страшно боли. Лечението е тежко и те изважда извън строя за дълго време. Гответе се през октомври за голяма болка, за продължителна и трудна реанимация на вас лично и на ГЕРБ”, заяви тя. През април Нинова бе ухапана от куче без намордник и седмици наред накуцваше заради получените рани.

На коя офшорка да преведа парите, г-н Сидеров?

“На коя офшорна компания да се преведат тези 50 хил. лв?”, така Станишев отговори на вчерашното искане на лидера на “Атака” Волен Сидеров БСП да му върне “откраднатата” субсидия Камен Петков, който напусна групата на националистите и декларира принадлежност към “Коалиция за България”.

Соцлидерът посъветва колегата си партиен шеф да чете по-внимателно закона – не било нарушение червените да прибират субсидията на независимия депутат. Той пък, понеже не е партиен член, нямал задължение да подкрепи евентуален вот на недоверие към кабинета. На последния вот Камен Петков гласува „въздържал се“. Междувременно стана ясно, че консултациите за третия поред вот на недоверие между опозиционните парламентарни групи още не са започнали.

Бившият премиер ще си иска процент от лентичките

“Ако ГЕРБ изкарат още две години в управление, следващото правителство ще се окаже в положението на Папандреу в Гърция, който сега плаща сметки за чужди грехове”, прогнозира Станишев. Това било същинският проблем в страната, а не смешките на премиера.

Въпреки собствените му призиви за сериозност, соцлидерът не се стърпя да поупражни чувството си за хумор. Попитан как ще принудят Цецка Цачева да изпълни задълженията си и да накара Борисов да присъства в пленарна зала по време на петъчния парламентарен контрол, Станишев предложи парламентарната шефка да потърси министър-председателя чрез европейска заповед за арест.

Премиерската активност – всеки ден да се откриват нови обекти и да се режат ленти, бе коментирана така: “Аз винаги съм се учудвал кога г-н Борисов има време да работи като министър-председател”. Соцлидерът обмисля да иска процент от лентичките, защото две трети от тях са от обекти, стартирани от правителството на тройната коалиция.

Местни структури на нож за място в общинската листа

И докато в говоренето срещу управляващите червените демонстрираха единност, оказа се, спорът “кой да води бащина дружина в наш`то село” е на път да разцепи стройните червени редици. Прекомерният брой номинации за президент смущава социалистите, които за капак са заети с караници и интриги по места, като заветната цел е кандидат-кметска позиция или поне включване на избираемо място в общинските листи.

Днес Станишев се видя принуден да се защитава от атаките на съпартийците си и да замазва разкола в десетки големи организации. Номинациите вървят нормално, демократично, опита се той тушира скандалите, раздиращи структурите на БСП в Сандански, Враца, Попово, Варна. Цялата тази демократичност обаче не означавала, че когато ръководството види в някой случай очевидно “неадекватни действия”на местните структури, ще стои със скръстени ръце, предупреди Станишев. Например – ако се издигнат кандидати без нужния авторитет и които са предварително обречени на загуба.

Кирил Йорданов ще бъде изпързалян

„Предателството“ на Кирил Йорданов във Враца, избиран досега с подкрепата на БСП, може да бъде наказано, стана ясно от думите на соцлидера. „Имам подозрението, че заявената подкрепа от г-н Борисов може и да не се реализира, а г-н Йорданов да бъде изпързалян“, прогнозира Станишев. Премиерът често се е отмятал, допълни той. През уикенда Бойко Борисов обяви, че именно досегашният градоначалник на Варна е фаворитът му за кандидат-кмет на ГЕРБ.

Print Friendly
FacebookСподели