Борисов: Няма да има предсрочни избори

| Източник: Vesti.bg

2,1% е дефицитът на България за 2011 г. – с 0,4% по-малко от прогнозираното, съобщи финансовият министър Симеон Дянков

Бойко Борисов Бойко Борисов

Няма да има предсрочни избори, коментира днес премиерът Бойко Борисов.

Докато не построим магистралите, няма да излизаме на избори, категоричен бе премиерът.

„Кой ще отиде да гласува за нас, преди да сме си построили магистралите?“, попита Борисов и добави: „След година и половина, когато ще си построим магистралите, хората сами ще отидат да гласуват“.

Преди два дни социологът Андрей Райчев каза, че „вероятността за предсрочни избори нараства“ и че „това е реална възможност за Борисов в момента“, а подобно мнение изрази и политологът Огнян Минчев.

„Ще бъде трудно за ГЕРБ да спечели едни избори, ако те бъдат проведени в късната пролет на 2013 г. В България нещата не вървят добре от икономическа гледна точка. Самата динамика на политическия процес предполага подобна стъпка на предсрочни избори. Има поредица от добре обосновани предпоставки за това да бъдат предизвикани избори тази година“, смята Минчев.

 

Днес в телевизионно интервю политологът Иван Кръстев изказа мнение, че предсрочни избори може да предизвика само ГЕРБ и че „щом премиерът е казал, че няма да има предсрочни избори, значи няма да има“.

Премиерът направи днес инспекция на строителните дейности на автомагистрала „Тракия“ при пътен възел Нова Загора – част от ЛОТ 3 на аутобана – Нова Загора – Ямбол.

Пред журналисти той коментира, че не са се сбъднали прокобите, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България, похарчени за инфраструктура.

2,1% е дефицитът на България за 2011 г.,

съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, който придружаваше премиера.

Дянков отбеляза, че това е с 0,4% по-малко от прогнозирания дефицит от 2,5%.

Така във фискалния резерв остават 400 млн. лева и те могат да се използват за съфинсиране на европроекти, посочи той.

Финансовият министър потвърди, че има засилен интерес към страната ни от азиатски инвеститори. Интерес проявявали от Китай и Южна Корея. Според Дянков, България е изключително привлекателна за чуждестранните инвеститори заради ниските данъци.

Print Friendly
FacebookСподели