Блиц интервю с Темка Томова, номер 5 в листата на „Движение 21″,община Несебър

| Източник: Движение 21

 

„Движение 21“ дава възможност на нови хора да участват в политиката. Като нова политическа партия Движение 21 привлече много симпатизанти със своята политическа програма и своя лидер Татяна Дончева, която е изключително компетентна, пряма и борбена. Аз реших да се кандидатирам за общински съветник в листата на партия Движение 21 именно заради това, че тази партия дава предимство на хора, които до сега не са участвали в местното самоуправление. По този начин има голяма вероятност да се наруши статуквото, което се задържа твърде дълго и е вредно за нашата община. Проблемите на общината се задълбочават, вместо да се решават.

За мен най-големите проблеми са съсредоточени в курортния комплекс Слънчев бряг, който носи най-големите приходи на общината. От състоянието на Слънчев бряг зависи основния поминък в нашата община – туризма. Местната власт има възможности на първо време да въведе ред в комплекса, да му придаде привлекателен вид. Особено тежките проблеми, свързани с концесиите на плажовете и незаконните обекти трябва да се решават с помощта на държавната власт.

Местната власт трябва активно да участва в повишаване качеството на нашия туристически продукт – морския летен туризъм, както и на културния, конгресния и други алтернативни видове, подходящи за Община Несебър. В Общинския съвет трябва да се създаде Постоянна Комисия по Туризъм, която да регулира основните дейности в туризма – хотелиерство, ресторантьорство, търговия, туристически атракции, туристическата реклама и маркетинг, подготовката на кадри. Трябва да се създаде и Общинско Предприятие по Туризъм по примера на много общини в България.

В курортния комплекс Слънчев бряг живеят значителен брой жители на гр. Несебър. Има нужда от инвестиции именно в подобряване на градската среда в тези вече обособени квартали на гр. Несебър. Едно районно кметство ще бъде от много голяма полза както за жителите на Слънчев бряг – Запад, така и за курортния комплекс.

Аз мисля, че усилията на всички граждани и най-вече излъчените от тях общински съветници трябва да бъдат насочени към създаване на една привлекателна и сигурна градска и туристическа среда. Да върнем отново бляскавия вид на Слънчев бряг и заедно със стария Несебър да предложим на туристическия пазар един уникален и висококачествен туристически продукт.

Print Friendly
FacebookСподели