Бенедикт XVI пусна език на египетски имам

Главата на римо-католическата църква папа Бенедикт XVI награбил имама Ахмаид ал Тайиб, американският президент Барак Обама впил страстно устни в тези на венецуелския – Уго Чавес, Саркози кръшнал по подобен...
| Източник: Александър Манчев

Главата на римо-католическата църква папа Бенедикт XVI награбил имама Ахмаид ал Тайиб, американският президент Барак Обама впил страстно устни в тези на венецуелския – Уго Чавес, Саркози кръшнал по подобен начин на съпругата си с германския канцлер Ангела Меркел. Не, това не е част от сценарий на турска сапунка, а действително изобразени билбордове, които италианският моден гигант „Бенетон“ използва за последната си рекламна капания „Unhate”. Имиджите предизвикаха сериозни спорове във Ватикана и паството заплаши със съд марката, ако скандалните фотоси не бъдат свалени час по-скоро.

Кампанията „Unhate” цели да подскаже и намекне, че толерантността не е загубена кауза в днешното съвремие, а напротив – самоцел и достижима величина, стига човечеството да има достатъчно кураж, вяра, а защо не и чувство за хумор, за да я постигне. Това обясниха в комюнике до Ватикана пиарите на модната марка. Далеч обаче не толкова толерантно беше възприет билборда от самия папа Бенедикт XVI и неговите говорители, които анатемосаха „Бенетон“ и фотографа Оливиеро Тоскани, който е колажирал безсрамните билбордове.

„Липса на респект към папата, ето за това става дума“, гневно отсича говорителят на Светия престол Федерико Ломбарди. Той допълва още, че рекламната индустрия стига твърде далече в желанието си да бъде оригинална и провокативна.

Припомняме, че всяка двойка политически и религиозни лидери има свое собствено противоречие и неслучайно са групирани по подобен начин. Имамът на религиозния институт „Ал Азхар“ още преди няколко месеца прекъсна всякакви отношения и преговори с Ватикана. Причината – римо-католическият папа призовал за защита на християнските малцинства в Египет.

На инсценираните любовни фотоси са показани целуващи се още и израелският премиер Бенямин Нетаняху с палестинския лидер Махдуд, както и севернокорейският вожд Ким Чен Ир с южнокорейския президент Ли Мун Бак.

 

 

Източник: 24chasa.bg

Print Friendly
FacebookСподели