Атака инициира вот на недоверие срещу кабинета

news.bg © БГНЕС „Атака“ стартира инициатива за Вот на недоверие към кабинета Борисов, съобщиха от централата на партията. Мотивът е за провала на вътрешното министерство, изразяващ се в несправяне с...
| Източник: NEWS.BG

news.bg
волен сидеров, пленарна зала, атака© БГНЕС

„Атака“ стартира инициатива за Вот на недоверие към кабинета Борисов, съобщиха от централата на партията.

Мотивът е за провала на вътрешното министерство, изразяващ се в несправяне с безконтролното и незаконното нахлуване на мигранти в страната ни.

Сегашното правителство води политика на делегитимация на държавната граница, която ще има за последица само едно – нарушаване на териториалната цялост на държавата в резултат на ислямски сепаратизъм, подмяна на държавотворния християнски народ – българите, с радикализирани ислямски маси от Близкия изток и Африка, които със съдействието на дирекциите „Миграция“ и „Гранична полиция“ на МВР и Държавната агенция за бежанците бива внасяни в страната с правно и фактически несъстоятелната и невярната квалификация „бежанци“, посочват националистите в мотивите си.

Според атакистите правителството упорито отказва да възложи охраната на границата на Българската армия – нещо, което вече било направено в Унгария – страна членка на ЕС и НАТО. То има всички законови основания да го направи и нито едно оправдание за пасивността си, убедени са националистите.

Мълчаливият отказ на премиера Борисов, министъра на отбраната Ненчев и на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова да изпратят армията за охрана на българо-турската граница не е нищо друго, освен отказ от упражняване на власт; още повече в ситуация, при която необходимостта от подобно използване на въоръжените сили е продиктувана от очевидната невъзможност на граничещата с България страна да контролира незаконния поток от чужди граждани, погрешно представяни пред нашата общественост като „бежанци“, заявяват още от Атака.

Едва ли трябва да привеждаме факти и аргументи за обосноваване на твърдението, че протичащите в Близкия Изток процеси и предизвиканите от това миграционни вълни имат ясно изразен кризисен характер. Въпреки това кабинетът „Борисов“-2 оставя незащитена държавната граница с Турция, откъдето минават 98% от мигрантите, обвиняват още хората на Сидеров.

Според тях правителството е неспособно да опази от външни саботажи ключови звена на критичната инфраструктура на държавата като изграденото при предишното управление 30-километрово защитно съоръжение по границата с Турция.

Кабинетът неоправдано протака и подмолно саботира довършването на това съоръжение по цялата югоизточна граница на България, смятат от Атака.

Припомняме, за внасянето на искане за вот на недоверие са необхидими подписите на 48 депутати. Атака разполага с 11 души в парламентарната си група.

 

Print Friendly
FacebookСподели