Атаката срещу Първанов за хотела – фарс и зле написани „опорни точки“

Ванина Недкова © БГНЕС Не започваме ли зле тази предизборна кампания като тежък сблъсък на черния ПР. Този въпрос постави на пресконференция президентът и лидер на АБВ Георги Първанов. Преди...
| Източник: NEWS.BG

Ванина Недкова
георги първанов, първанов, пресконференция абв, първанов петков© БГНЕС

Не започваме ли зле тази предизборна кампания като тежък сблъсък на черния ПР. Този въпрос постави на пресконференция президентът и лидер на АБВ Георги Първанов.

Преди официалния старт на предизборната кампания за предстоящия местен вот Първанов вече вижда сериозни атаки срещу него, семейството му и партията му. Именно заради това, след като отчете как върви подготовката на АБВ за местните избори, той обърна внимание на разразилия се през последните дни скандал около покупката на хотелски комплекс от сина му.

Първанов посочи, че тази атака срещу семейството му тече вече три седмици и изрично подчерта, че ги брои много внимателно.
Тази атака стана един фарс, откакто се включиха Николай Бареков и Яне Янев. Тогава всичко си дойде на мястото. Лошото е обаче, че госпожа „Опорни точки“ не им свери тезите и стана разминаване„, коментира случая лидерът на АБВ.

Той погледна и към отразяването на случая в някои от медиите, като разказа, че в сутрешния блок на една от телевизиите всеки ден се размахва негова декларация от Сметната палата, според която едва ли не Първанов „нямал такива пари да подпомогне сина си“. Въпросната декларация обаче била от 2012 година, а декларираните доходи пред одитния орган за изминалата 2014 година били съвсем различни, стана ясно още от обяснението на Първанов.

„Някои иска да омаскари АБВ“, заподозря лидерът на партията и прогнозира, че така ще бъде от тук нататък до изборите.

Коментарът му по отношение на случая с покупката на въпросния хотел не приключи до тук и лидерът на АБВ направи кратка ретроспекция.
Аз съм 25 години в политиката. Моите деца израснаха като ги ругаеха по улиците и едните, и другите. Те обаче се образоваха тук в България и получиха добро образование. Моите деца имаха забраната и самозабраната за държавна работа, защото все щеше да се намери някой, който да каже: „Първанов е уредил децата си“.За тези 25 години моите деца започнаха в бизнеса от нулата. Вместо да ги уреди баща им с някои бисер от Черноморието, те започнаха от минуса в Кюстендил. Момчетата могат, но никога никой от нас не се е докосвал до държавни пари. Мои роднини не са и пипвали европейски средства.“

Именно във връзка с тази тема Георги Първанов обяви, че ще поиска от парламентарната си група да инициира създаване на анкетна парламентарна комисия още в следващата сесия на 43-тото НС.
Желанието на АБВ лидера е чрез въпросната анкетна комисия обществото да разбере кой какви пари е използвал от българска страна по проекта „Южен поток„.

„Ако такава комисия се създаде, аз ще предложа да я оглави човек от Реформаторския блок“, се зарече Първанов и прогнозира една тежка предизборна кампания, но обеща, че АБВ няма да използва груби методи в нея.

Изкушението дебне от всякъде – когато властта е в ръцете ти, парите са някъде до теб, посъветва Първанов ГЕРБ.

Освен добронамерена, участващата в управлението партия ще бъде и пестелива, стана ясно още от думите на лидера й. На повече места кандидатите за кметове сами ще финансират кампанията си.

Първанов обърна поглед и към ГЕРБ и им даде няколко съвета за предстоящия вот. „ГЕРБ би трябвало да бъдат най-големите стожери на тези избори. Нека да не търсят служебна победа“, подчерта лидерът на АБВ, но добави: „Изкушението дебне от всякъде, когато властта е в ръцете ти, парите са някъде до теб.“

Георги Първанов прогнозира и възможността на предстоящите местни избори ГЕРБ да спечели твърде много и така да се пренасити не само с централна, но и с местна власт.

Все пак от АБВ са убедени, че влизат в предизборната битка със самочувствие и енергия, защото приемат вота като шанс за млада партия, каквато е тяхната. Именно заради това в партията кипи усилена работа по утвърждаване на кандидатите за кметове и общински съветници.

На някои места, като в област Видин, Козлодуй, партията на Георги Първанов вече се е обединила около общ кандидат с доскорошните си съпартийци от БСП. В някои общини от АБВ са готови да подкрепят и издигнатите от столетницата кандидати. Все още от АБВ не са готови да обявят името на своя човек, който ще се бори за кметското място в София.

Print Friendly
FacebookСподели