АЛБУМ ЗА ВОЕННИТЕ ПАМЕТНИЦИ В ТРАКИЯ

Община  Тунджа (област Ямбол)  и Международния търговски и културен център •Геопан•,  в навечерието на отбелязването на 100 годишнината от Балканската война, издадоха великолепен албум, посветен на военните паметници в района....
| Източник:

Община  Тунджа (област Ямбол)  и Международния търговски и културен център •Геопан•,  в навечерието на отбелязването на 100 годишнината от Балканската война, издадоха великолепен албум, посветен на военните паметници в района. Идеята е обединила цялата културна общност на голямата ни тракийска община. В издирването на данните са участвали: Регионална Дирекция „Архиви” – Бургас ; Отдел „Териториален архив” – Ямбол ; Регионална библиотека „Г. С. Раковски” – Ямбол; Регионален исторически музей – Ямбол и кметовете на всички села в община Тунджа.             Албумът е издаден на български, руски и английски език.

            В свое писмо до издателите, ръководството на Министерството на отбраната определя инициативата като „чудесен проект, който заслужава вниманието на читателите и ще допринесе за опазване на военните паметници на община Тунджа и паметта на загиналите за свободата на България”.

            По повод на излизането на албума Министерството на отбраната съобщава в писмото си, че предстои приемането на Постановление на МС и създаването на национален план за отбелязването на 100 годишнината от Балканската война.

            Геопан е предложил на всички погранични общини, помощ за издаването на подобни албуми, по примера на община „Тунджа”, област Ямбол.

========================================

 

ВОЙНИШКИ ПАМЕТНИЦИ В ОБЩИНА „ТУНДЖА”

Албум, първо издание

Формат: албумен, 235 х 220

Стоян Чобанов, автор, 2011

Редактор: Виолета Станиславова

Стоян Стоянов, фотографии, 2011

Елена Янкова, автор на корицата

Кирил Прашков, графичен дизайн

Превод на английски: Румяна Манчева

Превод на руски: Вяра Николова

 

Издатели:

© Община „Тунджа”, обл. Ямбол  и Международен търговски и културен център – ГЕОПАН, Бургас, 2011

 

Предпечат: ПолиТех ЕООД

Печат: „Таф Принт” ООД, Пловдив

ISBN 978-954-92433-3-8

Print Friendly
FacebookСподели