20220310_113526 (1)

Уникална карта на България в кабинета на проф.Мария Нейкова

ИЗИСКАН ЗНАК НА ПРИЗНАНИЕ И БЛАГОДАРНОСТ КЪМ  проф. д.н. МАРИЯ НЕЙКОВА

Проф. Мария Нейкова – декан на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет и доскорошен областен управител на Бургас, получи изискан знак на признание и благодарност от Националната асоциация на  председатели на общински съвети (НАПОС).

Красимир Косев,  председател на УС на  НАПОС изрази задоволството си от доброто сътрудничество и  взаимодействие с  проф. Мария Нейкова,с която се познават още от първите години  от създаването на асоциацията.

В знак на признание към личността, експертизата и авторитета на проф. Нейкова като академичен ръководител, преподавател и  личност с принос към местното самоуправление, той й връчи специално изработено копие на „Везбената карта на България“, ушита от Величка Каменова от чипровското село Горна Ковачица.

MVIMG_20220309_104907 (1)Уникалната карта на България, в която са включени 114 шевици от различни краища на страната, няколко от които са от Бургаска област и Южното черноморие е изработена  по време на пандемията.

Дареният екземпляр на проф. Мария Нейкова показва „огън, чар и красота българска“ във всяка шевица. Той е изработен със съгласието на Величка Каменова и нейния син проф. Иван Гаврилов – един от водещите български хирурзи – онколози. Снабдена е със специален сертификат, издаден от експерти на Българска картографска асоциация.

По време на последната световна изложба на карти във Флоренция – Италия, състояла се през м.декември 2021 г. уникалната  пощенска картичка на везаната карта на Величка Каменова получи  всеки посетител на националната експозиция на България.

Проф. Мария Нейкова прие с благодарност и удивление делото на  тази достойна българка.

На снимките:

  1. 144 шевици „чертаят картата на България“, която Красимир Косев от НАПОС дари на проф. Мария Нейкова – ключов експерт по европейски проекти в сферата на електронното управление, административните услуги на гражданите и бизнеса.
  2. Деканът на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет проф.д.н. Мария Нейкова работи по проекти за функциите и компетенциите на областните управители и контрол по законността на актовете на кметове и общински съвети.

 

Уникалната карта на България намери подобяващо  място в нейния кабинет.

 

Д-р Стефан Пейков-ГЕОПАН

………………………………

Благодаря на г-н Красимир Косев от Национална асоциация на председателите на общински съвети и на д-р Стефан Пейков – Международeн търговски и културен център „Геопан“ за посещението при мен и прекрасния подарък.

Тази карта на България ще бъде част от интериора на работното ми място винаги, защото е символ на нещо, което приемам за своя мисия-да бъда посланик на българското, радетел за опазване на културно-историческото наследство.

Щастлива съм когато срещам съмишленици,написа проф.Мария Нейкова в профила си във Фейсбук.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *