6731a959d6a3a9a50ffe3d8e64641029(1)

Областният управител на Бургас предостави имот

Областният управител предостави имот на МТСП за „Българо-германски център за професионално обучение“

 

С Решение №724 на Министерски съвет от 5 октомври 2022 г. сградата на „Булаир“ №10, в която до преди няколко години се помещаваха част от отделите на Регионална библиотека „П.К. Яворов“, се предоставя безвъзмездно на Министерство на труда и социалната политика. Инициативата е факт след положително становище от страна на областния управител проф. Мария Нейкова, дадено в отговор на мотивирано искане до Областна администрация Бургас.

Целта е сградата бързо да намери нов стопанин, като заедно с това запази в някаква степен функциите си на културно и образователно средище. Искането до областния управител е за обезпечаване нуждите на Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ (ДП „БГЦПО“).

Предприятието изпълнява публични задачи, свързани с обучението на безработни, тестване на иновативни подходи в професионалното обучение, дуално обучение. ДП „БГЦПО“ има ключова роля за постигане на целите на политиката по заетост в рамките на Националния план за действие по заетостта.

„Областна администрация Бургас не разполага с бюджет, който да обезпечи адекватната грижа за сградите държавна собственост. Затова опитваме в спешен порядък да намираме добри стопани. За мен е изключително важно това да бъдат други институции, а когато изпълняват и някаква идеална цел, тогава считам, че сме защитили и удовлетворили максимално обществения интерес.“ – коментира проф. Нейкова.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *