New Imagefewfewfewf

ЗАПОЧНАХА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СИК В НЕСЕБЪР

 

 

 

Започнаха   консултации за съставяне на СИК, за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и Национален референдум на 6 ноември 2016 г.

По покана на кмета на Община Несебър  на 28.09.2016 . в Заседателната зала на ул.”Еделвайс” №10 започнаха  консултации за определяне съставите на Секционни избирателни комисии /СИК/.

Съгласно Решение №3524-ПВР/НР/16.09.2016, т.9 на ЦИК се представят :  писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименование на партията или коалицията, която прави предложението; трите имена и ЕГН на предложените лица;  длъжността в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице,  заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 8 август 2016 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание.

С тях се удостоверяват имената на лицето/лицата, представляващи партията или коалицията; когато в консултациите участват упълномощено/и лице/а, се представя пълномощно, подписано от представляващия/ите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно; списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл.51, ал.2 от Изборния кодекс или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК.

Поканата за представителите на ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции е отправена за: пп „ГЕРБ”, коалиция „БСП лява България”, пп „ДПС”, коалиция „Реформаторски блок”, коалииция „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО”, коалиция „България без рцензура”, пп „Атака” и коалиция „АБВ”.

След това предстои и определяне съставите на СИК.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *