79e43c92f618d7a39b76a31a8b14eba6

Залесяват с жълъди в района на Държавното ловно стопанство – Несебър

Снимка: ЮИДП – Сливен

Горски служители от „Държавно ловно стопанство – Несебър“ започнаха есенното залесяване по проект на „Югоизточно държавно предприятие“ – Сливен. Предвидените площи за залесяване с жълъди са 20 дка, като до момента са обработени половината от тях край с. Козичино, община Поморие. В останалата част жълъдите ще бъдат засети веднага, щом метеорологичните условия позволят.

В стопанството е направено и почистване на площите, както и тяхната почвоподготовка за залесяване.  Лесовъдите са заложили на природосъобразно залесяване с жълъд, защото младата гора ще бъде по-устойчива на природни бедствия и вредители.

Проектът е с наименование „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на територията на Югоизточно държавно предприятие ДП Сливен“.

По него се предвижда изпълнение на лесовъдски практики и залесяване в рамките на защитени зони от екологичната мрежа „Натура 2000″, сред които Река Тунджа 1, Река Тунджа 2, Сакар планина, „Дервенски възвишения“, „Екокоридор Камчия-Емине“, „Свети Илийски възвишения“, „Бакаджиците“, Странджа, Родопи Източни, Централен балкан – буфер и др.

По публикацията работи: Петя Михова
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *