dr_gogov1

Д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас

 

Болницата получи разрешение за инвазивна кардиология, чака се договор с НЗОК

Инвазивният кардиолог д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас. Той зае поста след спечелен конкурс. Д-р Гогов е бургазлия, завършил е немската гимназия и медицина в МУ Плевен. Специализирал е вътрешни болести и кардиология. Притежава допълнителна квалификация по инвазивна кардиология и по ехокардиография.

Лекарската кариера на д-р Гогов започва от бургаската болница. След завършването е работил в Спешно отделение и в Отделението по кардиология. Бил е завеждащ кардиологично отделение в частна болница, където е натрупал сериозен опит в инвазивната кардиология. Споделя, че винаги е искал да се върне в държавната болница и да създаде тук съвременно отделение по кардиология, с всички модерни техники за диагностика и лечение. Затова една от първите му задачи ще бъде да въведе и развие сектор по инвазивна кардиология, какъвто до момента УМБАЛ Бургас нямаше.

За тази нова дейност болницата подаде документи и очакваше разрешение от Министерството на здравеопазването. От миналата седмица разрешението е факт. Инвазивната кардиология дава възможност както за диагностика, така и  за спешна намеса при застрашаващи живота състояния в кардиологията – например инфаркт на миокарда. Пациентите я свързват най-вече с поставянето на стентове, байпаси и изследването коронарография, което дава информация за състоянието на сърцето. За да стартират процедурите, се очаква договор със Здравната каса.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *