ЦСРИ дарението 3

Общинска организация Русофили-Несебър работи по своя нов проект

Общинска организация Русофили-Несебър работи по своя нов проект „Българските и руски волонтьори в Несебър – това е любов в действие“. Той е финансиран от Фонд „Покров“ на РПЦ и спечели конкурса, организиран от Фонда за поддръжка на хуманитарни и просветителски инициативи „Соработничество“.

logo СоработничествоЦелите на проекта са развитие на доброволческото движение сред децата и възрастните в общината, подпомагане на семействата, материално затруднени, както и деца в риск и със специфични потребности.

В изпълнение на Проекта и във връзка с 10-годишнината от разкриване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града за децата със специфични потребности бяха закупени и дарени UV комплект за обща моторика, прозрачен статив за рисуване и комплект за рязане на обща стойност 337,05 лв.

Те са предназначени за развитие на комуникациите, въображението, творческото мислене и социалните навици чрез участие в колективни игри. Целят обогатяване на вербалния запас и усвояване на различни дейности от ежедневието, както и да се отработи първоначална моторика за децата с ограничени възможности и сензорен дефицит.

ЦОП Свидетелство дарениеПо повод 1 юни – Деня на детето Центърът за обществена подкрепа зарадва десетки деца от социално слаби семейства в селата, като им раздаде лакомства за 287.35 лв. Средствата за тях бяха осигурени от посочения по-горе Проект„Българските и руски волонтьори в Несебър – това е любов в действие“.

Предстоят още много мероприятия, които доброволците от Общинска организация Русофили-Несебър, са планирали и ще проведат както по проекта, така и извън него. За членовете на Сдружението волонтьорството е кауза и те са го доказали в годините от създаването на организацията.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *