1

ДА ПОДКРЕПИМ УСИЛИЯТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР!

Екипът на утвърдената медиа-сайтът „Несебър нюз“ призовава гражданите и гостите на община Несебър да подкрепят усилията на общинското ръководства за опазване на чистотата в Несебър и съставните селища.

IMG_20180505_x1024 copyЗапочна новия туристически сезон в прекрасната община Несебър.Отново ще посрещнем стотици хиляди гости от страната и чужбина.За пореден път общината е готова за  този безкраен поток с обновени паркове,тротоари,улици,крайбрежни алеи и плажове.

Не може да се отрекат усилията на общинското ръководство за опазване на чистотата,въпреки значителното нарастване на населението през лятото.Общинското предприятие БКС ,обзаведено с необходимата техника и кадри ,през цялото денонощие се стреми да поддържа Несебър,курортните и други селища в необходимия приветлив вид.

IMG_201-2 copyНо правим ли ние достатъчно ,живеещите и гостуващи в тази целуната от Бога община ?И могат ли няколко стотици общински служители ,поддържащи чистотата ,да се справят със стотиците хиляди живеещи и почиващи тук?Категорично ,не !

Затова ,ние от „Несебър нюз“ категорично призоваваме всички-да погледнем себе си,а и тези около нас и да дадем личен принос за опазване на чистотата и красотата на това,което ни заобикаля.

IMG_20180508_174154-225x300За целта не се изискват големи усилия-има достатъчно съдове за отпадъци,които редовно се обслужват.Не хвърляйте извън тях нищо,и не само това -правете забележка на тези,които го правят и мърсят.

Фасове,торбички,бутилки,опаковки,чашки от кафе и др.подобни нямат място по улици,алеи ,тротоари и паркове!

Екстрементите на домашните ни любимци следва да се събират в торбички и също да попадат в местата за отпадъци !

Не са нужни големи усилия,но са необходими повече хора,които чистят само в домовете,заведенията,магазините ,ресторантите и хотелите.А около тях,а до пътя към тях ?

Отдавна е време  не само да искаме от общината, а и да дадем нещо от себе си-и с думи ,и с дела.Само така ще можем да се наречем нейни достойни граждани и гости !

За вашите мнения и сигнали пишете на ел.поща на „Несебър нюз“- k_kosev@abv.bg

Предоставяме и координати с община Несебър:

е-mail:contacts@nesebar.bg

ЗЕЛЕН ТЕЛЕФОН: /0554/ 42532,
22318, 22390.

При нарушаване на обществения ред 0893 / 505 110   ОБЩИНСКО ЗВЕНО ЗА САМООХРАНА

Искрено се надяваме нашият призив да бъде посрещнат добронамерено и със съзнанието за нашата отговорност и съпричастност към усилията на община Несебър за опазване на реда и чистотата в нея!

Красимир Косев-Собственик и управител на сайта „Несебър нюз“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *