58374228_2650812771627005_8191646121269919744_o

Туристическа дестинация според зодията

Кои са препоръчителните туристически дестинации за представителите на различните зодии

 

„Човекът е човек, когато е на път“ е мъдра сентенция, стигнала до нас през вековете и описва изконната човешка потребност към промяна и познание. Интересно е да се знае, че според астрологията индикаторите, които описват далечните пътувания са тези на висшето образование, философските търсения и разширението на кръгозора. Защо е така обаче? Когато човек пътува се докосва до чужди народи, обичаи, непознати особености на мястото, което посещава. Така получава ново познание за света, в който живее, разширява гледната си точка, отдалечава фокуса си и разбира, колко малък е всъщност самият той. Дори и проблемите, които е имал му се струват по-малки.

Пътешествията ни зареждат с нови сили, творчески заряд и истинско вдъхновение. Книгите и филмите също ни дават знание за света, но само пътуванията ни водят към познание, защото основните действащи лица сме ние и сами се „докосваме“ до откровенията на света чрез личната си опитност. А първите стъпки по пътя към „себе си“ са: знание, път, опитност, познание…

В днешната статия ще разкажа кои според астрологията са любимите дестинации за пътувания на различните зодиакални знаци. Това в никакъв случай не са категорични заключения, а по-скоро препоръчителни насоки за онези, които се чудят как да прекарат отпуската си.

Представителите на зодия Овен са жизнелюбиви ентусиасти и биха се насладили на прикюченско пътешествие. За тях е препоръчителен активния туризъм, в който има изкачване на планини и пешеходни преходи.  Те с удоволствие биха посетили града на любимия си футболен отбор или държавата, в която се провежда рали шампионат например. Съчетаването на туристическо пътуване със спортно събитие е идеалният за Овена вариант за почивка. Германия, Полша, Англия, Зимбабве и Израел са препоръчителни за тях дестинации.

Телците умеят да се наслаждават с всичките си сетива на земните блага, с които ни е дарила майката природа, затова за тях е важно там, където отидат да имат контакт с природата. Швейцария, Тасмания, Ирландия, Родос, Куба са прекрасни кътчета на света, където Телците ще се чувстват впечатлени както от красотата на Земята, така и от нейните вълшебни дарове като вкусната храна например. Много разтоварващо за един Телец е да си хапне вкусничко и то с натурални продукти. Чудесно място за отдих за представителите на тази зодия е и нашата прекрасна родина България, където всяка тревичка е билка, а морето и планината са „на една ръка разстояние“.

Любознателните Близнаци биха се забавлявали на много места по света като водещото при тях е научаването на любопитни факти за градовете, които посещават. Толкова интересно е да следиш постове и снимки във Фейсбук на един пътуващ Близнак! Всичко научено е поднесено на аудиторията по достъпен и забавен начин, че чак ти иде сам да стегнеш куфарите. Бих им препоръчала да посетят Италия, Мароко, Тунис, Белгия, Исландия, Норвегия, Швеция. Но като че ли за тях не е важна самата дестинация, отколкото нещата, които ще научат в прекия контакт с хората по света.

Раците са тясно свързани с корена си и местата, на които пътуват трябва да им носи усещане, че са си у дома. Най-добре е да пътуват със семейството си, така ще успеят да се насладят истински на почивката. Интересно за тях би било да се потопят в ежедневието на местното население, да се запознаят отблизо с бита на хората. Затова за Раците най-ползотворно е да планират посещение при семейни приятели, които живеят в чужбина – хем ще попътуват надалеч, хем ще имат усещането за домашен уют. Като дестинации бих им препоръчала Русия, Нова Зенландия, Мадагаскар, Хърватия, Холандия.

Представителите на зодия Лъв обичат топлите и слънчеви страни и като цяло предпочитат скъпи и луксозни дестинации. Бих им препоръчала места, където има внушителни исторически забележителности като кралски палати, скъпи резиденции на известни хора, имения на филмови звезди и пр. Биха се чувствали добре при пътувания в Румъния, Македония, Индонезия, Южна Корея, Сицилия, Украйна. Но най-удачно е да комбинират туристическите преходи със солидна доза почивка и време за пълен релакс, както се полага за един величествен Лъв.

Девите са жива енциклопедия и умът им е складирал безчет факти за страните, които посещават. Те са винаги предварително подготвени за местата, които посещават. Вървят навсякъде с карта, запознати са с всички забележителности и са изучили дори разписанието на местния транспорт с цел да рационализират максимално престоят си в чуждата страна. С една дума щателното планиране им носи усещане за сигурност и точно това е предпоставката да се чувстват комфортно. Интересно за Девите е да научат как обществата в света са се развили през вековете. Би им било любопитно да посетят Турция, Бразилия, Гърция, Армения, Гватемала.

Следващата седмица ще ви разкажа кои са любимите туристически дестинации на представителите на останалите шест зодиакални знака.
Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: +359896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *