30221489_767098813485019_1157302873759940608_n

За Девата с обич………

 

Девата е зодиаклен знак, свързан с ума и мисленето. Девизът й е :“Аз анализирам!“и затова всяка една ситуация, с която се сблъсква в ежедневието си бива детайлно обследвана. Аз самата като представител на чувствителния и противоположен на Девата знак, Риби, смятам за прекалено хладно такова отношение.

Но истината е, че именно този хладен разум е в основата на правилните решения. Защото ако действаме, водени „за носа“ от емоциите, можем да реагираме пресилено, субективно, некоректно и в последствие да съжаляваме за постъпките си. Всеки знак може да почерпи много важна опитност от противополжностоящия му Зодиака, затова всеки един досег до Дева за мен е интересен и безкрайно полезен.

Няма друга зодия, която да вижда света така разделен на детайли. Девата забелязва всяка една подробност – в обстановката, в хората, в поведението. И могат да запазят невъзмутимост, дори да се разкъсват от вътрешен страх и тревожност.

Тревожността е всъщност тяхната най-естествена предразположеност. Защото имат склонността да мислят и анализират почти непрестанно, а това в крайна сметка води до излишно хабене на енергия и резулататът е обсебващо безпокойство.

Мисленето за тях е храна за ума, но често се пренасища и стига до тревожност. Лесно стигат до това състояние затова съветът ми към Девите е да търсят баланса. Да разберат, че дори да анализират целия свят, не могат да предвидят всички последствия.

Животът има свои цикли, природата има свое дихание и ние сме част от невидим ритъм и енергиен поток, който не може да бъде контролиран. Девите могат да се научат от Рибите да се оставят на течението и понякога да се гмуркат в бездънния „океан“ на емоциите. Защото именно те ,емоциите, ни правят хора.

Понеже виждат света в детайли, това ги прави и големи критикари. Онези от вас, които имат в обкръжението си Деви трябва да запомнят нещо много важно : Щом една Деви ви критикува, то значи, че тя ви обича! Затова бъдете снизходителни към тях в това отношение и знайте, че това си е запазана тяхна черта.

Друго характерно за земите Деви е тяхната потребност да помагат и да служат на хората. Това да се чувстват полезни, потребни ги кара да избират професионална реализация в сфери, в които могат да проявят тези свои качества.

Само трябва много да внимават точно това желание да служат на всяка цена да не ги докара до състояние на жертва. Не бива да позволяват да се злоупотребява с тях! Присъщо за Девите е ниско самочувствие и добре да поработят върху себе си в тази посока.

Сред Девите се срещат най-голям брой стари моми и ергени. Избират партньора си с педантична пресметливост, разсъдливост и щателен подбор. И дори да са във връзка все се чудят дали това е точния за тях човек.

Дълбоките им страсти остават точно там..в дълбоките кътчета на душата им. Любовните разочарования понасят стически, без излишни драми и винаги спазват благоприличен тон. Но са едни от най-надежните, стабилни и предани партньори и разводите при тях са рядкост.

Това са хора, които са поддържани и винаги спретнати. Прилежни и умни са и биват уважавани в работата си. Имат отношение към здравословното хранене и хигиената особено в зряла възраст.

Девите са хора, които винаги могат да ни дадат трезва гледна точка и се отличават с обективност в съжденията, които се основават на винаги на фактите. Ако се отърват от вродената си предразположеност към тревожност и съумеят да допуснат емоциите да станат част от живота им, те ще се превърнат в самоуверени, умни и обичащи себе си личности, които могат да ни служат за пример в живота. И тогава как да не ги обичаме Девите!

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Vasil Nanev Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *