f9cd7e2895e3ec18c6e7fbd96743550e_M

УНИКАЛНА КАРТА НА СТРАНДЖА

ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ, ИЗСЛЕДВАТ, СПАСЯВАТ, БРАНЯТ, УПРАВЛЯВАТ ИЛИ ПРОСТО  ИЗПОЛЗВАТ РАЗУМНО СТРАНДЖА И НЕЙНИТЕ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

 

 

корица-лицеБългарската картографска асоциация – официален представител на страната ни в Международната картографска асоциация (ICA) показа на страницата си първата карта, издадена у нас през 2016 г.. Това е съвременната туристическа карта на Странджа в М 1:110 000, дело на ГЕОПАН-Бургас и КАРТГЕО – Троян, обхващаща българската част на планината и крайграничните територии в съседна Турция.

Работата по изданието е продължило почти година, с институционалната подкрепа на Областна администрация – Бургас,  общините Приморско, Царево, Малко Търново, Средец, Болярово и Камено и териториалните поделения – ДЛС и ДГС на горската ни система в района. Картата е наситена с интересна информация и ще се наложи като основен информационен справочник,  задоволяващ туристическия интерес към планината през следващите години. Издадена е в тираж 5000 екземпляра. Тя може да се намери по книжарниците, местните музеи, туристическите информационни центрове, къщи за гости и хотели.

Интерес предизвиква и новия продукт – стенна карта на Странджа с размери 70/100 см., имаща място в рецепциите и офисите на туроператорите и собствениците на местата за отдих.

В своето представяне Българската картографска асоциация съобщава, че за този свой принос и цялостното си участие в развитието на съвременната картография в страната, ГЕОПАН- Бургас и КАРТГЕО – Троян са отличени със специални грамоти.

Няколко от съвместните картографски проекти на двете български дружества – Картата на старобългарския пограничен вал – ЕРКЕСИЯТА, Картата на Крайбрежна Стара планина – КАМЧИЯ и Картата на Община Приморско – Ропотамо са в колекцията на Библиотеката на ООН в Ню Йорк.

Представянето на най-новата карта на Странджа,издадена под знака на ООН за Международната година на картата – 2016 г., може да бъде видяно на http://cartography-gis.com/maps_bca_bg/

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *