БСП стартира национална кампания за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметници в България. Това обяви на пресконференция в централата на партията лидерът на социалистите Корнелия Нинова, съобщават от „Позитано 20“.

Кампанията е озаглавена „Светите места на България“. Ще бъдат очертани маршрути по пътя на Българската армия.

Нинова обясни, че ще се създаде национален сайт, в който тези места ще се отразяват. Там ще се дава информация и за състоянието на паметниците, както и действията, които се предприемат за възстановяването им. Ще бъдат сформирани 28 младежки екипа в 28 области в страната.

Корнелия Нинова призова всички млади българи, без оглед на политическа и партийна пристрастност, ако желаят да се включат в кампанията, да заповядат. Тя подчерта, че не става въпрос за партии, а за България.

По думите на Нинова в миналото сме имали много поводи да се гордеем като народ. Затова младите социалисти искат да направят така, че и децата им да се гордеят с това, което са оставили за България.

От своя страна председателят на Младежите в БСП Вероника Делибалтова благодари на червения лидер за оказаната подкрепа за кампанията. Тя подчерта, че идеята е инициативата да е надпартийна, национална. Затова призовават всички желаещи млади българи да се включат. В момента, в който бъде пуснат сайтът, те могат да изпратят контактите си, за да може от БСП да се свържат тях.

Вероника Делибалтова призова да се възроди желанието за запазване на нашата култура и история. Тя подчерта, че без да пазим историята си, няма как да пазим бъдещето си.