IMG_8567 copy

След снега в осем области пътищата са непроходими, 295 населени места са без ток

Затворени са граничните пунктове за Македония, Сърбия и ГКПП „Лесово“

Сн. Архив

След падналия обилен снеговалеж около една трета от страната е в зимен капан. В осем области на страната – Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен и частично в Бургас и Варна остава пълната забрана за движението по републиканските пътища. Основният проблем там са ниските температури, снегонавяванията и продължаващия силен вятър.

Без ток са 295 населени места в цялата страна, предимно в Северизточна България. Там има и редица села без вода. Това съобщиха от Националния кризисен щаб за зимната обстановка.

„През цялата нощ са правени опити глави пътни артерии да бъдат освободени от снега, но няма голям резултат. Има почти нулева видимост и по магистралите, и по главните пътища“, заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. По думите й заради силния вятър и снегонавяванията дори снегорините губят пътя.

Граничните пунктове към Македония и Сърбия са затворени, както и граничният пункт „Лесово“ за Турция. Останалите към Турция, Гърция и Румъния работят, каза Павлова.

Очаква се в събота валежите от сняг да спрат постепенно в цялата страна. Въпреки това времето остава опасно. За цялата страна е обявен жълт код заради ниските температурии силния вятър.

Най-ниската измерена температура тази нощ е минус 16 градуса в Драгоман, а в София е била минус 14 градуса.

Print Friendly

Автор: mediapool.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *