Борислав Сарафов е ходил поне 10 пъти за среща с Петьо Петров – Еврото в ресторанта „Осемте джуджета. Това са част от изтеклите свидетелски показания на анонимен свидетел под номер 24-1, с които се сдоби АКФ.

Според тези свидетелски показания Сарафов се е срещал в Пепи – Еврото поне 10 пъти в периода 2018 – 2020 година (тогава анонимният свидетел е бил в ресторанта). По време на тези срещи двамата са си разменяли „големи кафяви хартиени пликове“.

Според свидетелят най-вероятно е имало документи в тези пликове, понеже са били големи и тънки.

С тези пликове Сарафов е излизал от стая на първия етаж на ресторанта, до която персоналът не е имал достъп. В нея са влизали само Еврото, тогавашната му жена Любена Петрова (в момента Павлова) и „гостите им“.

Пет чувала с документи са иззети от имоти на Пепи Еврото, разкри АКФ

Пет чувала с документи са иззети от имоти на Пепи Еврото, разкри АКФ

Открити са още лаптопи, телефон, дискета, тефтери, десетки компактдискове, десетки аудио- и видеокасети

Двамата са изглеждали в близки отношение.

Други хора, които по това време са посещавали ресторанта са Димитър Франтишек Петров, бившият шеф на специализираната прокуратура, и Емилия Русинова.

По това време Русинова е административен ръководител на Софийска градска прокуратура (СГП), а в момента е заместник-административен ръководител на Апелативна прокуратура – София.

Емилия Русинова е човекът, които най-често е ходил в ресторанта на Еврото. Двамата, освен документи в кафяви пликове, са си разменяли и ръчно написани бележки. Дори тя е излизала разплакана от въпросната стая за „специални гости“ на Петьо Петров – Еврото.

Свидетелят казва, че Еврото е помогнал на Русинова да стане шеф на СГП.

За пръв път жена е градски прокурор на София

За пръв път жена е градски прокурор на София

Следователят Бойко Атанасов не бе подкрепен

В показанията на свидетел 24-1, влиза и името на Кристиян Христов, който е определен като „момче за всичко“.

Общо свидетелите, които казват, че са виждали Сарафов в „Осемте джуджета“ са петима.

Един от свидетелите с тайна самоличност 24-2 беше разкрит. Това става заради прокурора от Софийска градска прокуратура (СГП) Йордан Петров.

Личността на свидетел 24-2 е представлявала „особен интерес“ за Петров. Той се е запознал със свидетелските показания на 24-2, които тогава са се намирали в секретното деловодство на Върховния касационен съд (ВКС).

След това свидетелят с тайна самоличност под номер 24-2 се оказва разкрит, по думите му получава заплашително писмо, а наблюдаващият прокурор Йордан Петров дори произнесе имената му в национален ефир, макар и при все още формално несвалена защита.

Отново изслушват Сарафов за Нотариуса и Пепи Еврото

Отново изслушват Сарафов за Нотариуса и Пепи Еврото

Най-добре би било Сарафов да излезе в продължителен отпуск