Вчера бившият премиер обяви, че ще има ръчно броене на разписките и часове по-късно ЦИК послушно гласува решение за броене на машинните разписки.

Това заяви съпредседателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова преди заедно с представители на „Демократична България“ да обжалват във Върховния административен съд решението на ЦИК от снощи да има 100% ръчно броене на разписките от машинното гласуване.

„Снощи в тъмна доба ЦИК прегазиха решението на Върховния съд и отново постановиха разписките от машинното гласуване – и от България, и от чужбина, да се броят ръчно.

Това се прави за да може членовете на СИК да броят до късна доба в условията на ковид разписките. Решението бе обявено на сайта на ЦИК късно, за да не може да има политически коментари и да бъдат извадени наяве аргументите на тези, които гласуваха“, заяви Манолова.

Контроли могат да бъдат направени, но публично, ясно. Да се разсее съмнение и подозрение на хората. Мръсната битка срещу промяната в България продължава, каза тя.

По думите на другия съпредседател – Николай Хаджигенов, ЦИК се опитва да угоди на бившия премиер, който се опитва да ни върне в каменната ера преди 12 г.

Манолова – това решение е незаконно, тук сме, за да обжалваме, допълни Манолова.