36325341_2231852196830479_8003290231719591936_n

Николай Бареков ще работи за създаването на политически проект

Бареков пред пълна зала в Пловдив: Ще работя за създаване на политически проект – алтернатива на Иван Тотев

Николай Бареков ще работи за създаването на политически проект, който да бъде алтернативна на Иван Тотев. Това стана ясно по време на организираната от евродепутата в Пловдив дискусионна конференция на тема „Българският консерватизъм за регионите и за хората”. Бареков обаче подчерта, че това не означава, че ще се кандидатира за кмет на родния си град в лично качество, а за това жителите на града да имат възможността да избират.

Като пример за адекватно поведение на държавник Бареков посочи това на унгарския министър-председател Виктор Орбан и решението ми да отпусне по 30 000 евро на майки с висше образование.  „Това може да случи и у нас”, категоричен е евродепутатът. По думите му в България би могло да се дават по 30 000 лева на майка с висше образование, която е родила дете, а на тези със средно  –  по 15 000 лв.

„Община Пловдив има 300 милиона бюджет, но все няма пари за нищо, а Иван Тотев притежава по-голямо богатство от Георги Гергов и по-голям хотел от Ветко Арабаджиев, това не е нормално и трябва да се промени”, категоричен е той.

Евродепутатът припомни и две от идеите на „България без цензура”, прилагането на които според него биха довели до необходимата промяна – образователен ценз при гласуване и таблет за всяко дете. „Четири години управляващите лъжат народа, че ще реализират тези мои идеи”, отсече възмутено Бареков и попита: „Защо не го правят!?”.

В тази връзка евродепутатът изтъкна, че консерватизмът е политика, насочена към семейството и нациите. „Ние, консерваторите, сме против бюрокрацията и бедността в България, не може 90% от населението да живее в нищета, 9% да се числят към средната класа и 1% да са свръх богати”, категоричен е Бареков.

Пред пълна зала с жители на града под тепетата Бареков разказа и за срещата с премиера Бойко Борисов, която се състоя само преди броени дни в присъствието на ръководството на консерваторите. Евродепутатът подчерта, че в Министерски съвет са постигнати съгласия по две от трите обсъждани теми – миграционния въпрос и Брекзит. По въпроса за Еврозоната позицията на правителството и консерваторите са били коренно противоположни.

На въпрос на гражданин от публиката защо хиляди български земеделци не отговарят на критериите за получаване на европейско финансиране за развитие на своята дейност, Бареков категорично заяви, че националното законодателство е хармонизирано в съответствие с европейската Директива по абсурден начин, който ощетява малкия земеделец у нас. „Цялата европейска субсидия отива в ръцете на десет човека в България”, отсече с недоволство евродепутатът, но подчерта, че проблемът тръгва от Брюксел.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “Николай Бареков ще работи за създаването на политически проект

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *