Направихме всичко възможно в „Левицата“ да привлечем БСП, но отсъствието на социалистическата партия от обединението е грешка. Левите хора не са бездомници и нямат нужда от приютяване.

Това заяви д-р Цветослава Гълъбова от коалиция „Левицата“ пред БиТиВи за новото ляво обединение за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. Тя обясни, че има какво да даде в политиката, особено в сферата на здравеопазването, но не иска да става ресорен министър и депутат.

Според нея ръководството на БСП прави сериозна грешка – нека ръководните фактори на партията да погледнат какво предоставят на политиката от страна на лявото пространство. Тези хора не се извинили на левите хора, че не са изпълнили обещанията си, посочи д-р Гълъбова.

Тя бе категорична, че „Левицата“ не е партия на президента Румен Радев.

Д-р Цветослава Гълъбова уточни, че вярва на хората в новото ляво обединение, но ако все пак стане народен представил, ще работи независимо.

Изключените от БСП и АБВ се явяват на изборите с "Левицата", лидерът е в тайна

Изключените от БСП и АБВ се явяват на изборите с „Левицата“, лидерът е в тайна

Новата коалиция се представи официално

Днес  от 15:00ч коалиция Левицата!, включваща изявени лица, политически партии, инициативни комитети, интелектуалци от лявото пространство, ще се регистрира за предсрочните парламентарни избори в ЦИК. Това съобщиха от пресцентъра на „Изправи се. БГ“.